Canada:

Skrekkavsløring på sykehus: - Alarmerende

En 49 år gammel kvinne har rundlurt andre i 30 år. Nå er hun tatt.

ENDELIG TATT: Kvinnen jobbet blant annet på BC Women's Hospital i Vancouver før hun ble tatt. Foto: Google
ENDELIG TATT: Kvinnen jobbet blant annet på BC Women's Hospital i Vancouver før hun ble tatt. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 49 år gammel kanadisk kvinne risikerer mange år i fengsel etter at hun i 30 år skal ha rundlurt andre.

23. august i år ble hun arrestert etter å ha jobbet som sykepleier på en klinikk i Ottawa - uten verken fullført sykepleierutdanning eller annen kompetanse innen området.

Kvinnen skal både ha injisert beroligende midler og gitt pasientene anestesi mens hun utga seg for å være sykepleier i både Ottawa og Vancouver.

Den kanadiske kringkasteren Canadian Broadcasting Channel (CBC) skriver at kvinnen i fjor brukte navnet til en ekte sykepleier og skaffet seg jobb på BC Women's Hospital i Vancouver.

I en pressemelding skriver politiet at kvinnen jobbet på sykehuset i ett år før ferden gikk videre til klinikken i Ottawa, som ikke har blitt navngitt.

Varsler full interngranskning

Politiet forsøker nå å skaffe seg et overblikk over hvor mange pasienter hun behandlet mens hun jobbet som sykepleier.

Helsemyndighetene lurer ifølge Vancouver Sun på hvordan i alle dager dette kunne skje, og varsler full interngranskning.

FLOM: Enorme vannmasser har skapt trøbbel i sørlige India den måneden - også for denne valpen. Video: Newsflare Vis mer

Ukjent omfang

I en pressemelding skriver Tania Visintin i Vancouver-politiet at omfanget av svindelen foreløpig er ukjent, men at de tror at det er stort.

- Foreløpig vet vi ikke hvor mange mennesker i Vancouver som kan ha blitt behandlet av denne bedragerske sykepleieren, men vi samarbeider med helsemyndighetene for å finne pasienter som kan ha hatt kontakt med henne, står det.

- Herjet i 30 år

49-åringen skal ha en lang historikk med å utgi seg for å være andre, og skal ifølge CBC ha gjort dette helt siden 1991.

Rettsdokumenter viser ifølge CBC at kvinnen for lenge siden faktisk begynte på en sykepleierutdanning, men at hun aldri fullførte den.

Første gang hun ble arrestert og tatt for svindel, var hun bare 19 år gammel.

Hun skal blant annet også ha skaffet seg jobb som lærer, uten noen kompentanse i dette feltet heller.

Danette Thomsen er visepresident i den kanadiske sykepleierorganisasjonen BC Nurses' Union, og hun sier at hun er skremt over hvordan kvinnen kunne jobbe et helt år på et sykehus.

- Det er alarmerende sier hun til nettstedet.

I SØVNE: Celina Meyers går viralt med sine søvnopptak på videoplattformen Tiktok. Reporter: Emma Dalen. Video: @Celinaspookyboo Vis mer

Manglende kontroll

Thomsen sier at det er skremmende at ikke helsemyndighetene gjør mer for å kontrollere ansatte.

- Det at dette faktisk kan skje, reiser spørsmål rund arbeidsgivernes kontroll av helsefagarbeidere og hvilke systemer som er - og ikke er - på plass for å sørge for at våre pasienter og ansatte er trygge, sier hun.

Kontakter pasientene

Det er Provincial Health Services Authority som driver BC Women's Hospital i Vancouver. De er en offentlig finansiert helsetjenesteleverandør i provinsen Britisk Columbia.

I en pressemelding skriver de at de samarbeider med politiet og at de kommer til å kontakte pasientene kvinnen behandlet.

- Vi kan forsikre publikum at vi gransker denne saken fullt ut for å finne ut hvordan dette skjedde, og ser på hvilke eventuelle interne prosesser som kan ha bidratt til det og innvirkningen dette har hatt på pasientene, står det.

Kvinnen sitter ifølge den kanadiske avisa Vancouver Sun varetektsfengslet i Vancouver i påvvente av en ny rettshøring.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer