Skrekkbildene fra matbransjen

Tar du alle forholdsregler før du spiser?

TILSYNSFØRING:  De offentlige etatene fører omtrent 300 tilsyn hvert eneste år. I gjennomsnitt blir 40 til 50 serveringssteder stengt etter at det blir funnet uverdige forhold, ifølge tall fra politiet som Dagbladet har fått tilgang på. Alle foto: Mattilsynet.
TILSYNSFØRING: De offentlige etatene fører omtrent 300 tilsyn hvert eneste år. I gjennomsnitt blir 40 til 50 serveringssteder stengt etter at det blir funnet uverdige forhold, ifølge tall fra politiet som Dagbladet har fått tilgang på. Alle foto: Mattilsynet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi sliter fryktelig med mange serveringssteder. Forbrukerne må passe seg, sier politioverbetjent ved Oslo politidistrikt Alf Fredriksen, til Dagbladet.

Han er leder fra politiets side i et stort tverrfaglig samarbeid mellom Mattilsynet, NAV, Skatt Øst, Arbeidstilsynet og Tollvesenet. Målet er å få bukt på den stadig økende kriminaliteten og den dårlig holdningen innenfor flere virksomheter matbransjen.

- Det er ekstremt vanskelig å stoppe restauranter, kafeer og kiosker fra å drive ulovlig. Altfor mange serveringssteder bruker ulovlig arbeidskraft. Asylsøkere uten lovlig opphold, lav lønn og restauranter holder åpent selv om vi har stengt dem gjentatte ganger. Til slutt går dette utover forbrukeren, sier Fredriksen til Dagbladet.

- Stort problem Fredriksen har drevet med tilsyn i Oslo i snart fire år. Han forteller at serveringsstedenes slurvete holdning kan få store konsekvenser.

- Veldig ofte så er de samme stedene med ulovlig arbeidskraft preget av dårlig hygiene, elendig renhold og mat blir oppbevart helt uten kontroll, noe bildene vi har tatt beviser. Dette er et stort problem som hele samfunnet må ta tak i, vi må være mer oppmerksomme og politikerne må få dette på dagsorden, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer