Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skrekkbilder fra dyrepark. Fikk ikke mat på 51 dager

Eieren skylder på bombing ved Gazastripa.

SULTET IHJEL: Rundt et dusin dyr sultet i hjel i dyreparken «Khan Younis zoo» ved Gazastripa. Eieren skylder på konfikten mellom Isreal og Palestina. Foto: Abed Rahim Khatib / Ap / NTB Scanpix
SULTET IHJEL: Rundt et dusin dyr sultet i hjel i dyreparken «Khan Younis zoo» ved Gazastripa. Eieren skylder på konfikten mellom Isreal og Palestina. Foto: Abed Rahim Khatib / Ap / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Oppdatering: Vi er nå gjort kjent med at saken vi siterer fra Daily Mail ikke er helt presis. Disse dyrene har blitt stoppet ut etter hvert som de dør, og flere av dem har vært utstoppet i flere år.

(Dagbladet): Dyreparken «Khan Younis zoo» ved Gazastripa vekker oppsikt etter funn og bildet av en rekke døde. Dyrene har ikke fått verken mat eller vann og er blitt liggende igjen inne i burene for å råtne, skriver Daily Mail.

Eieren Mohammed Awaida skylder på konflinkten mellom Israel og Palestina.

Grunnen hans er nemlig:

Konflikten førte til at arbeiderne i dyreparken ikke klarte å mate dyrene og stelle dem på en tilstrekkelig måte.

Alene i 51 dager Skrekkbilder av blant annet en løve som tydelig har ligget død en stund viser hvor dårlig stelt det er ved dyreparken.

UTSTOPPET: Eieren av dyreparken forteller at enkelte dyr som er utstoppet. Dyrene døde etter at de var alene i 51 dager. Foto: Abed Rahim Khatib / Ap / NTB Scanpix
UTSTOPPET: Eieren av dyreparken forteller at enkelte dyr som er utstoppet. Dyrene døde etter at de var alene i 51 dager. Foto: Abed Rahim Khatib / Ap / NTB Scanpix Vis mer

Løven har ut fra bildene ligget død over en lengre periode og følge nyhetsbyrået Ap var dyrene uten tilsyn i 51 dager.

Dyreparken innehold en rekke dyr  - og aper , løver, tigere, pinnsvin, krokodiller og fugler ble liggende og råtne under bombeangrep ved Gaza.

Utstoppet Flere av dyrene er nå blitt utstoppet for å vise et bilde av elendigheten.

- Ideen kom etter at krigen startet og dyr som løver, aper og krokodiller døde. Vi lærte det ved å søke på internett, sier eieren Awaida, som opplyser at han bruker formaldehyde og sagflis.

Også i 2008 døde flere dyr som følge av konflikten da Israel satte inn en offensiv mot Hamas. I løpet av tre uker fikk ikke eieren Awaida vært på plass i dyreparken og flere døde av sult.

Nå har historien gjentatt seg.

«Khan Younis zoo» er en av fem dyreparker ved Gaza-stripa og åpnet i 2007.

Ifølge Daily Mail er det ingen myndigheter som tar seg av dyrs rettigheter i regionen.  Medisinsk behandling av dyrene skal ha skjedd via telefonsamtaler med veterinærer i Egypt.

Nærmere 2 200 palestinere ble drept i den israelske militæroffensiven mot Gazastripa i fjor. Over 1 500 av dem var sivile og nærmere 500 av dem var barn.

På israelsk side ble seks sivile drept i palestinske rakettangrep, mens 66 soldater ble drept under offensiven.