Grevling funnet slik i sjøen:

- Skrekkens eksempel

Viltansvarlig i Asker kommune reagerer etter funn av en grevling i sjøen. Den skal ha blitt funnet med et tau rundt halsen og en jernbit bundet til bakenden.

GREVLING: Det døde dyret ble funnet i sjøen med et tau rundt halsen og en jernbit festet i andre enden, forteller viltansvarlig i Asker kommune. Foto: Petter Høistad
GREVLING: Det døde dyret ble funnet i sjøen med et tau rundt halsen og en jernbit festet i andre enden, forteller viltansvarlig i Asker kommune. Foto: Petter Høistad Vis mer
Publisert

Grevlingen ble funnet flytende i sjøen mellom Brønnøya og Nesøya i Asker mandag forrige uke, forteller viltansvarlig i kommunen, Petter Høistad, til Dagbladet.

En beboer meldte fra til fallviltgruppa, som rykket ut med båt for å sjekke meldingen og hente opp dyret. Den døde grevlingen skal ha blitt funnet med et tau rundt halsen og et jernstykke festet i bakenden.

- Det er antakelig for å senke dyret. Vi vet ikke hva som har skjedd her, men det er likevel et skrekkens eksempel, sier Høistad.

Lokalavisa Budstikka omtalte saken først.

Selv om kommunen ikke vet stort om hva som har skjedd med grevlingen, er ikke Høistad i tvil om at et menneske har vært involvert.

Han tror dyret allerede var dødt da noen sannsynligvis har forsøkt å senke det i vannet med jernstykket det var bundet til.

- Det er ingen som kan ta i en levende grevling, men man skal ikke hive døde dyr på sjøen heller. Det er veldig korttenkt og lite lurt, sier Høistad.

Ved funn av død vilt oppfordrer han til å kontakte viltnemnda eller fallviltgruppa i kommunen der man befinner seg, eller å grave ned dyret selv.

Kommunen har ikke undersøkt saken nærmere, og vet ikke hvordan dyret døde.

- Det er vanskelig, når vi ikke har noen spor å gå etter. Men det er jo graverende når vi finner noe sånt. Vi ønsker at folk skal behandle dyr med respekt - noe jeg ikke kan se er tilfelle her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer