Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skrekkens hus

Skrekkens hus: Den grufulle nødsamtalen

- Foreldrene mine mishandler oss. Søsknene mine er lenket fast.

ERKJENTE STRAFFSKYLD: Anna og David Turpin sa seg skyldig på 14 tiltalepunkter. Foto: REX
ERKJENTE STRAFFSKYLD: Anna og David Turpin sa seg skyldig på 14 tiltalepunkter. Foto: REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet har tidligere omtalt ekteparet Turpin, som risikerer livstid etter ei grufull liste med tiltalepunkter mot dem i retten:

Blant annet skal de ha sultet, mishandlet og torturert tolv av sine 13 barn over en periode på mange år.

Nå har David (57) og Louise (50) Turpin sagt seg skyldig på 14 punkter. Som en del av tilståelsesavtalen vil de få mellom 24 år og livstid i fengsel.

Paret ble pågrepet i januar 2018, etter at deres da 17 år gamle datter klarte å rømme hjemmefra og ringe nødtelefonen. Nå har ABC fått tilgang til lydloggen.

- Foreldrene mine mishandler oss. To av lillesøstrene mine er lenket fast. De er lenket fast til senga, sier 17-åringen i nødsamtalen ifølge kanalen.

FRA INNSIDEN AV «SKREKKHUSET»: Denne jenta er ifølge flere amerikanske medier 17-åringen som varslet politiet om forferdelige leveforhold. 14. januar i år ble tretten barn reddet ut av et hjem i California. De var alle underernærte, og foreldrene ble siktet for blant annet flere tilfeller av mishandling og tortur. Barna skal ha hatt liten, om noe... Vis mer

Satt i bur

Videre skal 17-åringen ha fortalt at hun og søsknene levde i møkk, og at hun ikke hadde badet eller dusjet på nesten ett år. Hun fortalte også i retten at hun aldri hadde vært hos tannlege før.

- Noen ganger våkner jeg opp og får ikke puste fordi huset er så skittent.

Hun hevder at hun og søsknene kunne være lenket fast i så mye som en eller to måneder i strekk, og at de da bare ble sluppet løs for å pusse tenner eller gå på do.

Da barna ble reddet, var flere av dem kraftig underernært, ifølge aktoratet. Den eldste, en 29-åring, skal ha veid bare 37 kilo. De fortalte hvordan de var blitt slått, sultet og plassert i bur.

Barna, som på det tidspunktet de ble reddet var mellom 2 og 29 år gamle, skal nå være i bedre stand, og prøver å gå videre.

SKREKKENS HUS: Her holdt foreldrene barna fanget. Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP
SKREKKENS HUS: Her holdt foreldrene barna fanget. Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP Vis mer

Ingen anelse

Ekteparet ble arrestert umiddelbart etter at den 17 år gamle datteren klarte å rømme fra familiens hjem i Perris i California ved å klatre ut av et vindu.

Barna skal ha levd under ufattelige forhold i «skrekkens hus». De skal også ha blitt slått gjentatte ganger.

Den 17 år gamle datteren har fortalt at faren forsøkte å misbruke henne seksuelt. Mora skal også ha forsøkt å kvele henne etter at hun oppdaget at datteren hadde sett på en Justin Bieber-video på en mobiltelefon.

Da politiet kom til huset i januar 2018, fant de tre søsken lenket til sengene sine.

Politiet skal ha sikret seg hundrevis av dagbøker under etterforskningen.

Slektninger av familien sier at de ikke hadde noen anelse om hva som pågikk.

- De var bare en vanlig familie, sier Betty Turpin, den 81 år gamle moren til familiefaren.

- Og de hadde så godt forhold til hverandre. Det er ikke noe jeg bare sier. Disse barna, vi var henrykte. De var så søte med hverandre, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!