Skrekkens hus

Med liket av kjæresten (33) gjemt i en søppelkasse levde nordmannen Stein Dokset (49) livets glade dager i luksusvillaen på Phuket.

SKREKKENS HUS: Drapssiktede Stein Doksets hus. Huset er ligger klemt inne mellom to andre hus. Den avdøde kjæresten står oppført som eier av huset og flere omkringliggende eiendommer. Kvinnens familie gjør nå krav på alle eiendelene. I gården er det et eksklusivt bassengområde. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Foto: Harald Henschien / Dagbladet
SKREKKENS HUS: Drapssiktede Stein Doksets hus. Huset er ligger klemt inne mellom to andre hus. Den avdøde kjæresten står oppført som eier av huset og flere omkringliggende eiendommer. Kvinnens familie gjør nå krav på alle eiendelene. I gården er det et eksklusivt bassengområde. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Foto: Harald Henschien / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET/OSLO (Dagbladet): Drapssiktede Stein Doksets (49) luksuseiendom i Phuket har pool-område, sju soverom og egen bar.

FENGSLET: Stein Dokset sitter fengslet på ferieøya Phuket i Thailand. Han er siktet for å ha drept sin ekskjæreste Rungnapa «June» Ratchasombut i 2009, og siden oppbevart liket i en søppeldunk på et av de mange baderommene i luksusboligen sin. Foto: Lars Göran Dikander
FENGSLET: Stein Dokset sitter fengslet på ferieøya Phuket i Thailand. Han er siktet for å ha drept sin ekskjæreste Rungnapa «June» Ratchasombut i 2009, og siden oppbevart liket i en søppeldunk på et av de mange baderommene i luksusboligen sin. Foto: Lars Göran Dikander Vis mer

Det som av flere omtales som et «skrekkens hus», voktes fortsatt av rotweileren Dino, til tross for at hundens eier risikerer livstidsstraff om han blir dømt for å ha drept sin tidligere kjæreste Rungnapa «June» Ratchasomut.

BASSENGOMRÅDE MED BAR: Foto: Harald Henschien / Dagbladet
BASSENGOMRÅDE MED BAR: Foto: Harald Henschien / Dagbladet Vis mer

Nordmannen har i politiavhør forklart at han skjulte kjærestens lik i ei søppelkasse. Da Dagbladet møtte 49-åringen på cella i byen Chalong, fortalte han hvordan han flyttet søppelkassa med likdelene fra rom til rom i huset, før den endte opp på et baderom i underetasjen.

- Levde det søte liv Dagbladet har besøkt huset og nabolaget en rekke ganger de siste dagene. Flere forteller at nordmannen «levde det søte liv», med få men gode venner. God mat og drikke ble en stor del av livet hans, forteller flere. I luksusvillaens «master bedroom» har Dokset installert en stor flatskjerm-tv og et dyrt stereoanlegg. I klesskapet registrerte Dagbladet vel 150 hvite skjorter.

«MASTER BEDROOM»: Foto: Harald Henschien / Dagbladet
«MASTER BEDROOM»: Foto: Harald Henschien / Dagbladet Vis mer

- Jeg har bare sett ham i hvit skjorte, sier en som kjenner Dokset godt, til Dagbladet.

150 HVITE SKJORTER: Foto: Harald Henschien / Dagbladet
150 HVITE SKJORTER: Foto: Harald Henschien / Dagbladet Vis mer

49-åringen frekventerte nesten daglig baren Kangaroo på Patong Beach på Phuket, der mange forteller at de kjenner nordmannen. Dokset skal ved minst én anledning ha kommet i fysisk klammeri med en annen person. Flere kilder Dagbladet har snakket med, forteller at 49-åringen gikk for å være oppfarende og sint.

LUKSUSVILLAEN: Foto: Harald Henschien / Dagbladet
LUKSUSVILLAEN: Foto: Harald Henschien / Dagbladet Vis mer

- Han kom ofte full hjem, forteller en ansatt ved hotellet tvers over gata for 49-åringens hjem.

SPISESTUE OG KJØKKEN: Foto: Harald Henschien / Dagbladet
SPISESTUE OG KJØKKEN: Foto: Harald Henschien / Dagbladet Vis mer

Den hotellansatte forteller at før kjæresten forsvant, ble det ofte observert bråk og krangling fra parets villa.

Sjalusimotiv? Det har ikke lyktes Dagbladet å oppdrive plantegninger over luksuseiendommen, men ut fra befaring i huset kan det anslås at eiendommen med bassengområde har ei grunnflate på rundt 200 kvadratmeter. Nordmannen, som utvandret til Thailand i 2006, har innrømmet å ha vært delaktig i kjærestens død, men hevder han ikke hadde til hensikt å drepe trebarnsmoren, som han drev eiendomsutvikling sammen med.

Siden utlendinger ikke får eie tomter i Thailand, var kjæresten formelt eier av alle eiendommene paret utviklet og videresolgte. Mens nordmannen levde med liket av den avdøde kjæresten i luksusvillaen, skal han ha fortsatt med boligspekulasjonen. Politiet på Phuket har tidligere uttalt at sjalusi og krangel om penger kan ha vært motivet for drapet.
 
Samme dag som nordmannens hemmelighet ble avslørt, sto Dokset for retten i en helt annen sak. En svensk bareier mente seg lurt for 350 000 baht i en kjøretøyhandel. I tillegg sier den svenske bareieren at han oppbevarte 500 000 baht i en av safene i Doksets hus. Nordmannen på sin side hevdet han ikke hadde mottatt noen penger av bareieren.
 
Fant pistol under razzia Da nordmannens kjæreste forsvant sommeren 2009, var det ingen i hennes familie som trodde forsvinningen kunne ha naturlige årsaker. Siste observasjon av samboeren var 19. juli 2009. Gang på gang henvendte familiemedlemmer seg til politiet på Phuket, men ingen etterforskning ble igangsatt.

HUNDEN DINO: Foto: Harald Henschien / Dagbladet
HUNDEN DINO: Foto: Harald Henschien / Dagbladet Vis mer

Det var først da familien fikk seg advokat, at henvendelsen til politiet førte fram. I forrige uke besluttet rikskriminalpolitiet i Bangkok å ta affære. Sammen med med rundt 20 lokale politifolk stormet politioberst Atip Tannin nordmannens villa. Liket av Rungnapa «June» Ratchasomut ble funnet innpakket i plast i en grønn søppelkasse i et av villaens mange baderom. Også en 9 mm pistol og 58 patroner ble funnet i villaen under razziaen.

STAMBAREN: Ifølge flere kilder Dagbladet har snakket med, frekventerte 49-åringen nesten daglig baren Kangaroo på Patong Beach. Foto: Harald Henschien / Dagbladet
STAMBAREN: Ifølge flere kilder Dagbladet har snakket med, frekventerte 49-åringen nesten daglig baren Kangaroo på Patong Beach. Foto: Harald Henschien / Dagbladet Vis mer