Stortingsvalget måling

Skrekkfall for Vedum

Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet raser nesten sju prosentpoeng på Dagbladets ferske meningsmåling. De rødgrønne får et hårfint flertall.

MENINGSMÅLING: Dagbladet har utført ny valgmåling 26. august 2021. Video: Dagbladet TV / Vegard Krüger / Reporter: Steinar Suvatne / Marie Simonsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Partiet som har vært norsk politikks store suksesshistorie det siste året, lander på en oppslutning på 12,5 prosentpoeng på målingen Ipsos har utført for Dagbladet i august. Det er ned 6,8 prosentpoeng siden forrige måling. I praksis betyr det 16 færre plasser på Stortinget.

- Vi vet at vi har et mye større potensial enn dette, sier partileder Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

Mister annenhver velger

Ser vi tilbake til Senterpartiets toppnotering i desember i fjor, er fallet enda større. Den gang kunne Vedum glede seg over å lede landets største parti, med en oppslutning på over 22 prosent.

Siden den gang har Senterpartiet mistet nesten annenhver velger. Om hvordan partiet hans skal ta igjen noe av det tapte sier Vedum:

- Nå må alle som er opptatt av sentraliseringen til dagens Høyre/ Frp-styre stemme på oss for en ny retning for Norge. Vi skal bruke de siste ukene på å snakke om hvordan vi skal snu sentraliseringen, sikre nasjonalt eierskap og kontroll med ressursene og få en politikk med mindre forskjeller.

- Nå er det bare å stå på!, avslutter Vedum som et kamprop til sine støttespillere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer