Falt 60 meter:

Skrekkfall: Holdt fast egen nakke

Ruth (40) tok saken i egne hender da redningshelikopteret ikke klarte å nå fram etter at hun falt ned flere timeter.

DATT NED: Ruth Woroniechi (40) sklei på isen og falt ned en av de høyeste toppene i San Gabriel-fjellene. Foto: GoFundMe
DATT NED: Ruth Woroniechi (40) sklei på isen og falt ned en av de høyeste toppene i San Gabriel-fjellene. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert

40 år gamle Ruth Woroniechi fra Colorado gikk tur i San Gabriel-fjellene i California da hun plutselig falt ned 60 meter.

På julaften i fjor klatret hun til toppen av Cucamonga Peak, regnet som en av de høyeste toppene i fjellkjeden. Kvinnen var på vei ned rundt klokka 12 da hun plutselig sklei på litt is og falt.

Woroniechi fikk dermed flere skader i ansiktet, og pådro seg et stort sår i hodet. I tillegg brakk hun også nakken, ifølge GoFundMe-innsamlingen for medisinske utgifter.

Selv husker ikke Woroniechi at hun falt, men hun var omgitt av flere mennesker da hun våknet.

DRAMATIKK: Rikke Isaksen havner i steinrøysa etter en intens sykkeltur. Frank Løke tar på seg skylda. Video: Klaus Fjellro/Luna Lea, Rød Løper/Discovery+ Vis mer

En av de på stedet tok kontakt med nødetatene og ga redningsarbeiderne koordinatene for stedet de befant seg på. En annen dekket den skadde 40-åringen med en frakk.

Redningsarbeiderne sendte bort et helikopter som skulle frakte kvinnen bort fra fjellene. Men grunnet sterk vind på fjelltoppen, fikk ikke redningshelikopteret landet.

40-åringen tok dermed saken i egne hender - bokstavelig talt. Hun holdt den brukne nakken og gikk selv mot stedet helikopteret fikk landet på, skriver den britiske avisa Independent.

- Jeg er bare dypt, dypt takknemlig, sier Woroniechi om menneskene som fant henne etter at hun falt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer