England:

Skrekkfunn i penis

En 15 år gammel gutt fra London måtte operere ut en USB-ledning fra urinrøret.

RØNTGEN: Dette røntgenbildet viser hvordan USB-kabelen satt fast i 15-åringens urinrør. Foto: Urology Case Reports
RØNTGEN: Dette røntgenbildet viser hvordan USB-kabelen satt fast i 15-åringens urinrør. Foto: Urology Case Reports Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 15 år gammel gutt måtte operere ut en USB-kabel som satt fast i urinrøret hans, skriver det fagfellevurderte tidsskriftet Urology Case Reports.

I rapporten kommer det fram at 15-åringen fra London skal ha forsøkt å måle utstyret sitt ved å føre ledningen inn urinrøret. Da ledningen så satte seg fast, prøvde han først å få den ut på egen hånd, uten hell.

Han valgte å dra til akuttmottaket sammen med mora da han oppdaget blod i urinen. Først da gutten var alene med legene fortalte han hva som hadde skjedd.

BLODIG: Legene opererte ut denne ledningen. Foto: Urology Case Reports
BLODIG: Legene opererte ut denne ledningen. Foto: Urology Case Reports Vis mer

Knuter på tråden

15-åringen fikk beskjed om at legene ikke ville klare å få ut kabelen uten operasjon. Årsaken var at det hadde oppstått knuter på ledningen, og legene ble derfor nødt til å snitte opp huden mellom anus og penis for å få tilgang til USB-kabelen.

Begge ender av ledningen ble trukket ut gjennom det ytre urinrøret, heter det i rapporten. Det ble også satt inn kateter som legene fjernet fjorten dager seinere.

Operasjonen var vellykket, og allerede dagen etter ble den 15 år gamle gutten skrevet ut av sykehus. Han viste raskt tegn til bedring, men hadde likevel behov for tett oppfølging av legene for å fange opp mulige seinskader.

Nåler og jerntråder

Tidsskriftet skriver at psykiske lidelser, rus, seksuell nysgjerrighet og tilfredsstillelse regnes som de vanligste årsakene til at folk fører fremmedlegemer inn i urinrøret.

Personer med borderline, schizofreni og bipolare lidelser trekkes særlig fram. 15-åringen skal imidlertid ha vært frisk og rask og heller ikke hatt noen historie med psykisk sykdom.

Den oppsiktsvekkende historien til tross - i rapporten kommer det fram at dette ikke er første gang noen har ført en gjenstand inn i urinrøret. Tidsskriftet nevner liknende historier med gjenstander som nåler, pinner, jerntråder og skall fra pistasjnøtter.

UTESTENGT: En rugbysupporter klatret opp på taket av Sydney Cricket Ground og urinerte ned på publikum. Vis mer

Legene som står bak rapporten kommer med en sterk advarsel, og skriver at det å føre gjenstander inn i urinrøret kan forårsake smerter ved vannlating, blodig urin og smertefulle ereksjoner, samt vanskeligheter med å tømme blæra.

Seinskader kan også oppstå, som tilbakevendende urinveisinfeksjoner, hull i blæra og behov for kateter for å klare å tisse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer