Skrekkfunn om Trump-medisin

Covid-19-pasienter som medisineres med hydroxyklorokin har betraktelig høyere risiko for å dø, viser en ny, omfattende studie av legemiddelet.

TAR MEDISIN: Trump avslørte på en pressekonferanse tirsdag at han tar malaria-medisin mot covid-19. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag melder Washington Post at en ny studie viser at Covid-19-pasienter som medisineres med legemiddelet hydroxyklorokin har betraktelig høyere risiko for å dø.

Legemiddelet er kjent som malariamedisin, og har blitt fremmet av president Donald Trump, som har sagt at han selv bruker medisinen for å unngå å bli smittet med coronaviruset.

Håpet er ute

96 000 Covid-19-pasienter fra seks kontinenter har deltatt i den omfattende studien, som publiseres i det anerkjente tidsskriftet Lancet.

Studien viser også at personer som medisineres med legemiddelet har høyere sannsynlighet for å utvikle uregelmessig hjerterytme, som kan føre til hjertesvikt.

- Dersom det noensinne fantes håp for denne medisinen, så er det håpet dødt nå, sier direktør for Scripps Research Translational Insititute, Eric Topol, til Washington Post.

Skrekkfunn

Pasienter som ble medisinert med hydroxyklorokin opplevde en 37 prosent høyere risiko for å dø. Samtidig ble det registrert en 137 prosent høyere risiko for å oppleve alvorlig hjertearytmi.

Pasienter som ble behandlet med både hydroxyklorokin og antibiotika, en cocktail som Trump foretrekker, opplevde 45 prosent høyere risiko for å dø, og en 411 prosent høyere risiko for å oppleve alvorlig hjertearytmi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer