Corona:

Skrekkhistoriene: Stengte sju utesteder

Siden midten av juli har næringsetaten i Oslo stengt sju utesteder på grunn av manglende smittevern. Totalt har 14 steder blitt stengt i løpet av pandemien.

STENGT: Flere utesteder i Oslo er blitt stengt etter brudd på smittevernreglementet.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
STENGT: Flere utesteder i Oslo er blitt stengt etter brudd på smittevernreglementet.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert

«I andre etasje klarte ikke politiet engang å komme skikkelig inn i lokalet pga. at det var så mange mennesker som danset midt på gulvet», skriver Oslo-politiet i en rapport fra ett av stedene som er blitt stengt.

Politiet ble egentlig tilkalt til stedet etter at en vekter hadde fått en stein i hodet, men reagerte på trengsel og mange folk i lokalet. I etterkant har skjenkekontrollen valgt å stenge stedet.

Totalt har næringsetaten i Oslo vedtatt stengning av 14 steder på grunn av manglende smittevern i løpet av koronapandemien. I starten av juli ble det kjent at sju steder var stengt. Siden den gang er ytterligere sju steder stengt etter å ha fått besøk av skjenkekontrollørene, opplyser etaten til NTB.

Rapportene fra skjenkekontrollørene vitner om en rekke brudd på helsemyndighetenes bestemmelser:

«Gjester klemte hverandre ved flere anledninger, og gjestene virket ikke å bry seg nevneverdig om å overholde avstandsregler eller smitteverntiltak», heter det i en av rapportene.

«Vegg av mennesker»

Videre beskriver kontrollørene at de ble møtt av en vegg med mennesker under kontrollen 12. juli:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer