<strong>I UTRYGGHET:</strong> Bård Stensli (til venstre) holdt legningen sin skjult for kollegene i politiet i flere år. Svein Skeid (til høyre) forteller at han gråt da politiet ba om unnskyldning for trakasseringen av homofile på 80- og 90-tallet. - Det er mye følelser fordi jeg selv har opplevd det, sier han. Foto: Privat
I UTRYGGHET: Bård Stensli (til venstre) holdt legningen sin skjult for kollegene i politiet i flere år. Svein Skeid (til høyre) forteller at han gråt da politiet ba om unnskyldning for trakasseringen av homofile på 80- og 90-tallet. - Det er mye følelser fordi jeg selv har opplevd det, sier han. Foto: Privat Vis mer

Oslo Pride:

Skrekkhistoriene til de homofile som ble trakassert av politiet

Selv om forbudet mot homofili ble opphevet i 1972, opplevde fortsatt homofile trakassering fra politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Året er 1987. Bård Stensli er i begynnelsen av 20-åra og ung politiaspirant i Oslopolitiet. På et oppdrag ute i Oslonatta sitter han i baksetet på politibilen. I framsetet sitter to voksne politimenn og snakker nedsettende om homofile. Ferden går til Sognsvann. På måten de snakker får Stensli inntrykk av at politimennene skal ha det litt gøy. På Sognsvann lyser de inn i skogen der homofile traff hverandre for å ha sex. Det de to politimennene ikke vet er at Stensli er homofil.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer