Oslo Pride:

Skrekkhistoriene til de homofile som ble trakassert av politiet

Selv om forbudet mot homofili ble opphevet i 1972, opplevde fortsatt homofile trakassering fra politiet.

I UTRYGGHET: Bård Stensli (til venstre) holdt legningen sin skjult for kollegene i politiet i flere år. Svein Skeid (til høyre) forteller at han gråt da politiet ba om unnskyldning for trakasseringen av homofile på 80- og 90-tallet. - Det er mye følelser fordi jeg selv har opplevd det, sier han. Foto: Privat
I UTRYGGHET: Bård Stensli (til venstre) holdt legningen sin skjult for kollegene i politiet i flere år. Svein Skeid (til høyre) forteller at han gråt da politiet ba om unnskyldning for trakasseringen av homofile på 80- og 90-tallet. - Det er mye følelser fordi jeg selv har opplevd det, sier han. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Året er 1987. Bård Stensli er i begynnelsen av 20-åra og ung politiaspirant i Oslopolitiet. På et oppdrag ute i Oslonatta sitter han i baksetet på politibilen. I framsetet sitter to voksne politimenn og snakker nedsettende om homofile. Ferden går til Sognsvann. På måten de snakker får Stensli inntrykk av at politimennene skal ha det litt gøy. På Sognsvann lyser de inn i skogen der homofile traff hverandre for å ha sex. Det de to politimennene ikke vet er at Stensli er homofil.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer