Du leser nå Dagbladet Pluss

Oslo Pride:

Skrekkhistoriene til de homofile som ble trakassert av politiet

Selv om forbudet mot homofili ble opphevet i 1972, opplevde fortsatt homofile trakassering fra politiet.

I UTRYGGHET: Bård Stensli (til venstre) holdt legningen sin skjult for kollegene i politiet i flere år. Svein Skeid (til høyre) forteller at han gråt da politiet ba om unnskyldning for trakasseringen av homofile på 80- og 90-tallet. - Det er mye følelser fordi jeg selv har opplevd det, sier han. Foto: Privat
I UTRYGGHET: Bård Stensli (til venstre) holdt legningen sin skjult for kollegene i politiet i flere år. Svein Skeid (til høyre) forteller at han gråt da politiet ba om unnskyldning for trakasseringen av homofile på 80- og 90-tallet. - Det er mye følelser fordi jeg selv har opplevd det, sier han. Foto: PrivatVis mer

Året er 1987. Bård Stensli er i begynnelsen av 20-åra og ung politiaspirant i Oslopolitiet. På et oppdrag ute i Oslonatta sitter han i baksetet på politibilen. I framsetet sitter to voksne politimenn og snakker nedsettende om homofile. Ferden går til Sognsvann. På måten de snakker får Stensli inntrykk av at politimennene skal ha det litt gøy. På Sognsvann lyser de inn i skogen der homofile traff hverandre for å ha sex. Det de to politimennene ikke vet er at Stensli er homofil.

Sognsvann var ett av treffstedene til homofile i Oslo. I flere år ble stedet oppsøkt av politiet.

- Den siste kjente rassiaen jeg kjenner til var 13. oktober 1995 på Sognsvann. De kom for å skremme de homofile, forteller homohistoriker Svein Skeid, som selv er homofil til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.