Skrekk­scenarioet hvis ikke Norge investerer mer militært

- Kan Norge forsvare seg selv? Nei. Kan Nato forsvare Norge? Nei.

RUSTER OPP: Mens Norge bruker mindre av GDP til forsvar i 2018 i forhold til i fjor, ruster våre naboer i øst, Russland, opp. I fjor høst gjennomførte de en stor militærøvelse ved grensa til Europa, med Vladimir Putin som tilskuer. Foto: Mikhail Klimentyev / Reuters / Scanpix
RUSTER OPP: Mens Norge bruker mindre av GDP til forsvar i 2018 i forhold til i fjor, ruster våre naboer i øst, Russland, opp. I fjor høst gjennomførte de en stor militærøvelse ved grensa til Europa, med Vladimir Putin som tilskuer. Foto: Mikhail Klimentyev / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Verden er blitt farligere, med kaos i Midtøsten og et Nord-Korea i henda til en uforutsigbar diktator. Samtidig ruster Russland og Kina opp sine styrker - og vestens militære teknologiske overlegenhet utfordres.

Derfor har den britiske forsvarseksperten Julian Lindley-French og et par amerikanske og britiske militærtopper laget en «worst case»-scenario-film, som viser hvor galt det kan gå om Norge og Europa ikke investerer mer militært enn i dag.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer