MISTENKT: Politiet i Chicago har gått inn med store styrker både på stedet og til etterforskningen på det som tilsynelatende er to kaldblodige drap utført på åpen gate. Drapene ble utført i løpet av 36 timer, og ting tyder på at ofrene var helt tilfeldige. Nå er beboerne i området livredde. Video: Chicago-politiet / CNN Vis mer

Jakter kaldblodig drapsmann i Chicago:

Skrekkslagne venter beboerne på det neste, tilfeldige offeret

Ingen skjønner hvorfor de to mennene ble drept.

Klokka var rundt ti på formiddagen den 30. september da 73 år gamle Douglas Watts var ute og luftet hunden sin. Hva som skjedde så er det bare to personer som vet, men sikkert er det at han døde etter å ha blitt skutt i hodet.

Neste dag, rundt 800 meter fra hvor Watts ble skutt og drept, ble 24 år gamle Eliyahu Moscowitz nabolagets neste offer. Han var på en tursti da han også ble skutt i hodet, ifølge Chicago-politiet.

Ingen av mennenes mobiltelefoner eller lommebøker ble stjålet.

Famler i blinde

Selv om Chicago ikke er helt ukjent med våpenbruk og drap, så blir dette området, Rogers Park, beskrevet som trygt ifølge CNN.

Nabolaget har siden det første drapet 30. september vært i høyspenning. Ingen skjønner hvorfor to lovlydige menn på 73 og 24 skulle bli utpekt som ofre. Noen beboere er ifølge CNN redde for at det dreier seg om hatkriminalitet, da Watts var homofil, og Moscowitz jødisk.

DREPT: Douglas Watts (73) og Eliyahu Moscowitz (24) ble tilsynelatende helt tilfeldige ofre for gjerningspersonen som ennå ikke har blitt funnet av politiet.
DREPT: Douglas Watts (73) og Eliyahu Moscowitz (24) ble tilsynelatende helt tilfeldige ofre for gjerningspersonen som ennå ikke har blitt funnet av politiet. Vis mer

Politiet tror at det dreier seg om samme drapsmann, og har nå utlyst en dusør på 150 000 kroner for informasjon som fører til at han blir tatt.

Bakgrunnen for at de jakter én gjerningsperson er fordi drapsvåpenet og drapsmetoden er den samme ved begge tilfeller. Begge ble også drept på lyse dagen.

- Det er ingenting som peker på at de to ofrene hadde kjennskap til hverandre, sier Politisjef Eddie Johnson til CNN.

Frigitt video

En overvåkningsvideo fra området viser det politiet mistenker er mannen bak drapene. Han har skjult deler av ansiktet med et tøystykke, og har hendene i lommene sine.

- En av tingene som skiller seg ut med ham, er hvordan han går og løper, føttene hans peker bemerkelsesverdig utover, forteller overbetjent Anthony Riccio til CNN.

  • Se videoen øverst i saken.

Minst førti etterforskere har blitt tildelt oppgaven med å løse drapsmysteriet, en oppgave hvor klokka tikker fort i frykt for et tredje drap.

Det er også satt inn store politistyrker i området for å holde vakt.

Innbyggerne lever i frykt

- Det er grusomt at det ikke er noen forklaring bak drapene, og derfor kan man ikke gjøre noe eller beskytte noen, fordi det virker så tilfeldig, sa beboer Virginia Strain til lokalmediet WLS.

Drapene har fått innbyggerne til å ta forholdsregler, med ulike grupper i sosiale medier hvor målet er at ingen skal trenge å gå alene utendørs, selv ikke for å lufte hunden. Dette er også et råd fra politiet, som på en plakat blant annet skriver at man bør gå ut to og to.

- Det er også noen grupper i sosiale medier hvor man kan bli fulgt til togstasjoner og så liknende, forteller beboer, Katie Shula til den lokale TV-kanalen WBBM-TV.

En annen beboer, Cleveland Hughes, blir intervjuet idet han tar seg en løpetur.

- Dette [drapene] har definitivt fått meg til å tenke meg om. Jeg prøver å gjøre meg ferdig så fort jeg bare kan, og komme meg inn igjen.

Ifølge nyhetskanalen CBS i Chicago har politiet fått inn hele 105 tips om saken, og er i gang med å avhøre menn av passende beskrivelse.