Lønnsfesten i Oslo-skolen

Skrekktall: - Alarmerende

På nye målinger fra Utdanningsdirektoratet er Oslo-skolen dårligst i landet. Venstre slår alarm, og ber Inga Marte Thorkildsen ta tak snarest.

DÅRLIGST I LANDET: Oslo-skolen er dårligst i Norge på de nye skolebidragsindikatorne fra Utdanningsdirektoratet. Foto: Heiko Junge / NTB
DÅRLIGST I LANDET: Oslo-skolen er dårligst i Norge på de nye skolebidragsindikatorne fra Utdanningsdirektoratet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter uker med avsløringer om lønnsfest, amerikansk ledercoaching, og dyr konsulentbruk kan Dagbladet i dag fortelle at Oslo-skolen er svakest i landet på de ferske skolebidragsindikatorene.

Dagbladet har fått tilgang på resultatene for 2020, som presenteres i dag.

Hallstein Bjercke (V) mener resultatene er oppsiktsvekkende.

- Dette er alarmerende. Oslo-skolen ligger på direkte nedrykksplass i det som er det fremste målet på hva skolen bidrar med til elevenes læring. Dette kan vi ikke være bekjent av. På skolebidrag pleier Oslo-skolen alltid å score svært høyt, sier Bjercke til Dagbladet.

Oslo-skolen ledes av byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og utdanningsdirektør Marte Gerhardsen.

- De som trenger det mest

Hovedmålet med skolebidragsindikatorene er at de skal bidra til å utfylle den informasjonen som finnes om kvaliteten på opplæringen i skolen. Slik skal skoler og skoleeiere få vite hvor de bør sette inn tiltak for å heve kvaliteten på skolen og undervisningen.

- Det som bekymrer meg mest er at når skolebidraget er lavt er det de elevene som trenger skolen mest som taper, de med det vanskeligste utgangspunktet, de som gjerne har færrest bøker i bokhylla hjemme, sier Bjercke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer