Sør-Afrika:

Skrekkulykke: 19 barn døde

Hensynsløs kjøring kostet 21 personer livet. Nå er lokalsamfunnet i harnisk.

TRAGISK: En grusom ulykke fant sted langs en motorvei i Sør-Afrika. Video: Twitter. Reporter: Magnus Paus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En tragisk ulykke ryster lokalsamfunnet i byen Pongola, så vel som hele Sør-Afrika.

21 personer mistet livet etter at en trailersjåfør foretok en ulovlig forbikjøring ved å krysse en dobbel sperrelinje på en tofelts motorvei i provinsen KwaZulu-Natal.

I den motgående kjørebanen kom en bil med 19 barn og to voksne. Samtlige mistet livet i sammenstøtet.

Alle de omkomne barna var mellom fem og tolv år gamle, melder det sørafrikanske nyhetsnettstedet News24.

Hendelsen fant sted fredag 16. september. Skrekkulykken ble fanget opp på ulike dashbordkameraer, og spres nå på sosiale medier.

- Har bare vært spørsmål om tid

Ifølge nettstedet har lokalsamfunnet «ventet» på at en dødsulykke skal skje langs motorveien N2.

- Lastebilsjåfører kjører akkurat som de selv ønsker. Noen av selskapene betaler ikke sjåførene sine ordentlig. De betaler bare per last, sier beboer Adrian Chaning-Pearce til News24, og forklarer at myndighetene har fått beskjed om den skumle strekningen utallige ganger.

- Samfunnet i Pongola, som både benytter seg av motorveien - og som bor i nærheten - har blitt terrorisert. Vi har gitt beskjed om problemet og sagt at det bare er spørsmål om tid før noen dør.

Lastebilsjåføren stakk fra stedet, men meldte seg seinere for politiet. Den 28 år gamle mannen måtte mandag møte i retten i Pongola Magistrate, hvor han ble siktet for 21 tilfeller av drap.

Sjåføren holdes varetektsfengslet fram til neste rettsmøte mandag 26. september, skriver News24 i en oppdatert sak.

- Skal stilles til ansvar

Sipho Hlomuka, høystående medlem i det politiske partiet Den afrikanske nasjonalkongressen (ANC), sender sine dypeste kondolanser til familie, medelever og lærere.

- Sjåføren brøt alle lover i boka. Dette er den type oppførsel som forårsaker dødsulykker. Det er uakseptabelt. Sjåføren skal stilles til ansvar og vi vil følge utviklingen i saken.

- Det er smertefullt at dødstallet nå har steget til 21, sier Hlomuka.

Samtidig ber han innbyggerne i byen om å falle til ro etter at lokalsamfunnet lagde opptøyer i gatene fredag kveld, som følge av dødsulykken. Politiet overvåker situasjonen i området.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer