Skrekkulykke drepte tenåringer: Fire identifisert

Den 18 år gamle sjåføren vil bli holdt i varetekt fram til november.

OMKOM: Lily van de Putte, Summer Williams, Tyrese Bechard og Antonip Desisto døde tirsdag kveld 6. september. Foto: GoFundMe
OMKOM: Lily van de Putte, Summer Williams, Tyrese Bechard og Antonip Desisto døde tirsdag kveld 6. september. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert

Det var Tyrese Bechard (15), Lilly Van de Putte (15), Antonio Desisto (16) og Summer Williams (14) som mistet livet i den tragiske bilulykka tirsdag kveld.

Også ei 14 år gammel jente, som av juridiske årsaker ikke er navngitt, omkom momentant.

Bilen de satt i krasjet i et tre langs en smal landevei i byen Buxton i New South Wales, Australia.

Alle de fem omkomne gikk på samme videregående skole.

Sjåføren (18) overlevde sammenstøtet og ble fraktet til sykehuset, hvor han avla negative urin- og blodprøver.

- Jeg har jobbet i politiet i 38 år, og dette er et av de verste åstedene jeg noen gang har sett. De er alle lokale barn og går på den lokale videregående skolen, sier politisjefen i Camden-politiet, Paul Fuller.

Holdes i varetekt

18-åringen ble arrestert onsdag ettermiddag. Han er nå siktet for fem tilfeller av uaktsom kjøring med døden til følge, og vil forbli i varetekt fram til november, melder The Guardian.

Han blir nå overvåket døgnet rundt av frykt for at han skal ta sitt eget liv.

Videre skriver avisa at sjåføren brukte mobiltelefonen mens han kjørte. I en video, filmet 67 minutter før sammenstøtet, skal man angivelig se 18-åringen dreie aggressivt på rattet mens høy musikk spilles.

I SORG: Tre jenter og to gutter mistet livet tirsdag kveld. Den 18 år gammel sjåføren overlevde sammenstøtet. Foto: AAPIMAGE via Reuters Connect
I SORG: Tre jenter og to gutter mistet livet tirsdag kveld. Den 18 år gammel sjåføren overlevde sammenstøtet. Foto: AAPIMAGE via Reuters Connect Vis mer

The Sydney Morning Herland skriver at speedometeret viste at bilen hadde en fart på 90 kilometer i timen.

Ifølge opplysninger fra politiet, gjengitt av The Guardian, skal en av tenåringene i bilen ha sagt: «Vi kommer til å kjøre ut.»

En drøy time seinere krasjet bilen med de fem ungdommene i. Kjøretøyet, som var en pickup av typen Nissan Navara, skal ha truffet veiskulderen og deretter kjørt rett i et tre.

The Sydney Morning Herald skriver at alle de omkomne ble kastet ut av bilen.

Minst én av tenåringene brukte ikke sikkerhetsbelte.

- Han var min beste venn

Exaven Desisto, faren til avdøde Antonio Desisto (16), tok til tårene utenfor Picton tinghus da han møtte pressen etter rettsmøtet torsdag.

- Han var min beste venn og vi gjorde alt sammen. Han var den mest glade og ydmyke gutten. Han gikk ofte i kirka. Han var en velsignet, ung mann, sa Desisto om sin døde sønn, ifølge The Sydney Morning Herald.

MISTET SØNNEN: Exaven Desisto møtte pressen utenfor Picton tinghus torsdag 8. september. Foto: AAP Image/Dan Himbrechts
MISTET SØNNEN: Exaven Desisto møtte pressen utenfor Picton tinghus torsdag 8. september. Foto: AAP Image/Dan Himbrechts Vis mer

Faren omtaler den 18 år gamle sjåføren som en god gutt.

- Jeg kjenner gutten og jeg vet han har en flott familie. Han har et godt hjerte. Familien hans kommer til å se ham bak gitteret, mens jeg må se sønnen min på likhuset.

- Jeg må dra og se det som er igjen av ham.

Også John van de Putte, faren til 15 år gamle Lily van de Putte, sier at han ikke bærer nag til sjåføren.

- Han kommer til å gå gjennom et helvete, sier han.

Registrert som fireseter

Under en pressekonferanse onsdag morgen bekreftet politiet at tenåringene hadde presset seg sammen i pickupen.

Alle seks skal ha sittet i kupeen.

- Det var seks personer i kjøretøyet, og det er registrert som en fireseter. På dette stadiet ettergår vi alt i sømmene. Våre foreløpige undersøkelser tyder på at høy hastighet er en mulig faktor i denne ulykken, sa Jason Hogan fra politiet dagen etter ulykka.

ET LITE SAMFUNN: Onsdag morgen besøkte mange åstedet for å legge ned blomster. Foto: AAPIMAGE via Reuters Connect
ET LITE SAMFUNN: Onsdag morgen besøkte mange åstedet for å legge ned blomster. Foto: AAPIMAGE via Reuters Connect Vis mer

Samtidig opplyste han om at 18-åringen hadde et førerkort som bare var midlertidig.

Øyevitnet Mary Pace, som var en av de første personene på stedet, forklarte til australske ABC News at bilen ungdommene satt i var et totalvrak.

- Man kunne ikke se fronten eller bakdelen på bilen. Den var fullstendig ødelagt, forklarte Pace.

- Alle kjenner alle

Ordfører i Wollondilly Shire, Matt Gould, sa til ABC at alle kjenner alle i det lille lokalsamfunnet.

- Buxton er veldig lite og har en sammensveiset befolkning. Alle kjenner alle. Jeg mangler virkelig ord for hvordan jeg skal uttrykke hvor ødelagt hele samfunnet vårt er i dag.

Den videregående skolen, hvor samtlige var elever, samt nærliggende barneskoler hvor de omkomne har søsken, får nå rådgivning.

KRASJET I ET TRE: Ifølge politiet skal trolig årsaken til ulykken være høy hastighet. Foto: AAPIMAGE via Reuters Connect
KRASJET I ET TRE: Ifølge politiet skal trolig årsaken til ulykken være høy hastighet. Foto: AAPIMAGE via Reuters Connect Vis mer

Stasjonssjefen ved New South Wales ambulansetjeneste, sa at skadene som møtte dem på åstedet var så konfronterende at helsepersonellet fortsatt er sterkt preget.

En ildsjel i det lille lokalsamfunnet har nå opprettet en kronerulling som skal gå uavkortet til de pårørende.

- Vi er et sammensveiset samfunn i Wollondilly, og jeg vil gjerne sette opp denne GoFundMe-innsamlingen for familien til Tyrese Bechard, *ikke navngitt*, Lilly Van de Putte, Antonio Desisto og Summer Williams. Summen vil bli jevnt fordelt mellom de fem familiene. Utdeling av midlene blir organisert sammen med ordfører i Wollondilly, Matt Gould - slik at midlene blir gitt direkte til familiene, skriver Melissa Davis på innsamlingsnettstedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer