SKREKKSØNADAG: En av rollercoaster-vognene som smalt i bakken med barn og voksne. Foto: Jane Barlow, PA/AP/NTB Scanpix.
SKREKKSØNADAG: En av rollercoaster-vognene som smalt i bakken med barn og voksne. Foto: Jane Barlow, PA/AP/NTB Scanpix.Vis mer

Skrekkulykke i berg- og dalbane - 11 skadd i Skottland

Vogner løsnet i fart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Skottland har oppdatert antalle skadde i berg- og dalbaneulykken i Motherwell søndag ettermiddag til elleve - ni barn og to voksne.

Rollercoasteren i M&D's fornøyelspark går under navnet Tsunami, og har en toppfart på over 100 kilometer i timen, opplyser parken på sin hjemmeside.

Øyenvitner beskriver fallhøyden fra sju til ti og opp til 20 meter.

Ulykken skjedde klokka 13.40 lokal tid, og alt tilgjengelig redningsmannskap i området ble sendt til Strathclyde Country Park.

STENGT: Fornøyelsesparken i Motherwell ble stengt etter rollercoaster-ulykken. Foto: Jane Barlow, PA/NTB Scanpix.
STENGT: Fornøyelsesparken i Motherwell ble stengt etter rollercoaster-ulykken. Foto: Jane Barlow, PA/NTB Scanpix. Vis mer

Vitner har fortalt at noen av de skadde falt 20 meter ned til bakken etter at noen vogner løsnet i fart fra skinnene.

Sju til ti meter

Journalist Euan McLean i Glasgow-avisa Daily Record anslår fallhøyde til mellom sju og ti meter. Han sto på bakken like i nærheten sammen med datteren Macy (9).

- Det var to vogner som hadde problemer, og det så ut til at bremsene ble satt på den ene. Så løsnet bremsen. Jeg er skjelven fortsatt, sier MacEan til egen avis en god stund etter ulykken.

Styrtregn da ulykken skjedde gjorde at mange publikummere hadde søkt innendørs isteden for å være i området der den ene vogna styrtet.

HER GLAPP DET: Rollercoasteren Tsunami ble stengt og avsperret etter ulykken i Motherwell nær Glasgow søndag. Foto: Jane Barlow, PA/AP/NTB Scanpix.
HER GLAPP DET: Rollercoasteren Tsunami ble stengt og avsperret etter ulykken i Motherwell nær Glasgow søndag. Foto: Jane Barlow, PA/AP/NTB Scanpix. Vis mer

- Som en skrekkfilm

En av gjestene i parken, Katie Burn, beskriver ifølge Daily Record, ulykken «som en skrekkfilm».

Hun hadde nettopp kjørt en tur selv med samme rollercoaster da hun hørte skrik. Barn og ungdom hang opp ned langt over bakken.

Desperat leting

Øyenvitner forteller til Glasgow-avisa Daily Record at en vogn med ti personer sporet av og falt opp ned på en attraksjon med biler for små barn.

- Da det gikk opp for folk hva som hadde skjedd, var det unger som gråt og voksne på desperat leting etter sine kjære midt i kaoset, med hundrevis av mennesker som enten forsøkte å finne utgangen, eller som forsøkte å hjelpe til på stedet, sier en mann.

Han forteller også at en gruppe fedre forsøkte å snu berg- og dalbanevognen for å nå fram til barna som var fanget inne i den, men at den var svært tung, ifølge NTB.