Skolemassakre:

Skrekkvideo for å advare mot skoleskytere. Norsk ekspert:
- Ikke barnas ansvar

Etterlatte etter Sandy Hook-massakren vil forhindre skoleskytinger med sterk video. 

VIL ADVARE: Etterlatte etter skolemassakren på Sandy Hook i 2012 står bak denne videoen, som har som formål å informere om ulike tegn man som elev bør følge med på, for å forhindre en eventuell skoleskyting. Video: Sandy Hook Promise Vis merVis merVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nesten fire år etter Sandy Hook-massakren, da 20 år gamle Adam Lanza skjøt og drepte 20 barn og seks ansatte på barneskolen, har etterlatte foreldre og andre i lokalmiljøet laget en sterk video for å vise hvilke varseltegn man bør være oppmerksom på hos potensielle skoleskytere.

Beskjeden er klar: «Mens du fulgte med på Evan, viste en annen elev tegn til å planlegge en massakre. Men ingen la merke til det.»

Se den sterke videoen øverst i saken.

I videoen ser man hovedrollen Evans kjærlighetshistorie, mens det i bakgrunnen foregår helt andre, tilsynelatende skjulte, ting. Den andre eleven planlegger å skyte, men elevene rundt ham legger ikke merke til det før det er for sent.

I skrivende stund har videoen nesten fem millioner visninger på YouTube-kanalen til organisasjonen «Sandy Hook Promise».

For alvorlig for barn

Ragnhild Bjørnebekk, forsker ved Politihøgskolen, mener at budskapet og handlingen i videoen er «mer alvorlig enn det barn kan ta ansvar for.»

- Det å kunne identifisere disse personene er komplisert, og det trengs gyldig kunnskap. Slik kunnskap er det viktig at politiet, skolen og helsevesenet tilegner seg, slik at de utvikler beredskapsrutiner for å avverge og takle situasjoner hvis de skulle oppstå, sier hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer