Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronavirus

Skrekkviruset: Vil teste vaksine neste uke

Britiske forskere hevder at de er klare til å teste en vaksine mot coronaviruset allerede neste uke. Studier på mennesker kan bli gjennomført i løpet av sommermånedene.

SYK: Wuhan-legen Li Wenliang varslet om corona-viruset før nyttår. Nå er han selv smittet og har ligget på sykehuset siden 12. januar. Foto: skjermdump CNN/Li Wenliang. Video: CNN, AFPTV, CCTV, WEIBO - Klipp: Per Ervland Vis mer

Britiske forskere mener å stå for et betydelig gjennombrudd i utviklingen av en vaksine mot coronaviruset, melder Sky News.

Professor Robin Shattock ved Imperial College London hevder at de har klart å kutte ned utviklingsperioden fra to til tre år til bare 14 dager, og at teamet er klare til å teste vaksinen på dyr allerede neste uke.

Ifølge Shattock kan det bli mulig å teste den på mennesker i løpet av sommeren, dersom finansieringen er på plass.

490 mennesker er døde

En eventuell vaksine vil komme for seint til å stoppe det pågående utbruddet, men vil bli avgjørende for å stanse dersom det kommer et nytt, skriver kanalen.

- Vi kan se en ny bølge globalt. Hvis vi får på plass en vaksine vil det bli ekstremt viktig for å håndtere det, sier Shattock.

Kinesiske, amerikanske, australske og europeiske forskere jobber i disse dager på spreng for å utvikle en vaksine mot det fryktede viruset, og samarbeider for at prosessen skal gå så raskt som mulig.

Et kinesisk institutt var først ute med å dyrke fram viruset, og forrige uke klarte Doherty-instituttet i Melbourne å gjøre det samme.

Onsdag har antall personer som har dødd av viruset i Kina steget til 490. I tillegg er to personer døde utenfor Kinas fastland.

Det er fremdeles Huabei-provinsen, der viruset først ble oppdaget, som er hardest rammet. Det totale antallet smittede i Kina er nå 24 324, skriver NTB.