«Skrella» av taket: - Sjokkert

Petter (79) skulle bare fikse litt på hjullageret før norgesferien. Så fikk bobilen et brått møte med ei lav bru. Bilbergerselskapet beklager hendelsen sterkt.

BRÅ STOPP: Taket på Petter Lunds bobil ble revet av i sin helhet etter sammenstøtet med broen i Sandefjord torsdag ettermiddag. Foto: Trond R. Teigen
BRÅ STOPP: Taket på Petter Lunds bobil ble revet av i sin helhet etter sammenstøtet med broen i Sandefjord torsdag ettermiddag. Foto: Trond R. Teigen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Han har jo skrella av hele taket, sier bobileier Petter Lund (79) til Dagbladet.

Torsdag klokka 14.45 fikk Sør-Øst politidistrikt melding om at en bergingsbil med en bobil på planet hadde kjørt under ei jernbanebru og satt seg fast.

Situasjonen medførte «trafikale problemer», og politiet kunne melde at «det ligger flere deler av bobilen igjen på stedet». Kort tid før klokka 16.30 meldte politiet at de opprettet sak på forholdet.

Bobilen tilhørte den ferieklare pensjonisten Petter Lund.

- Det var jo veldig uheldig, på en måte. Vi hadde hentet bilen utenfor Tønsberg, og den skulle kjøres til et verksted her i Sandefjord, sier han.

TAKET BORTE: Slik så bobilen ut etter ulykken. Foto: Trond R. Teigen
TAKET BORTE: Slik så bobilen ut etter ulykken. Foto: Trond R. Teigen Vis mer

- Meget beklagelig

Bilbergeren tilhørte firmaet Markeseths Bilberging. Eier og daglig leder Hans Olav Markeseth beklager hendelsen sterkt.

Han har selv vært på stedet torsdag ettermiddag, og opplyser at selskapet har vært i dialog med Lund, og er i ferd med å skrive skademelding til forsikringsselskapet.

- Dette er en veldig lei og uheldig situasjon. Det er gjort en feilvurdering, og det er meget beklagelig, sier han til Dagbladet.

Markeseth er ikke kjent med saken politiet har opprettet på forholdet.

Daglig leder Richard Waitz i SOS Veihjelp opplyste torsdag kveld at de jobbet med å finne ut hva som hadde skjedd.

- Dette er en høyst uvanlig og svært uheldig hendelse, sier han til Dagbladet.

POSITIV: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad ser positivt på coronasituasjonen i Norge fremover. Video: Dagbladet TV Vis mer

Operasjonsleder Tore Grindem i Sør-Øst politidistrikt opplyser at ulykken ikke medførte skade på brua, og at heller ingen personer ble skadd. Klokka 15.46 var veien åpen og ryddet.

- Det er en bergingsbil som har vært uheldig, og ikke har tenkt på høyden. Det er vurdert av jourhavende advokat at det er ikke er førerkortbeslag, men man oppretter en anmeldelse på forholdet, sier Grindem til Dagbladet.

Spøker for ferien

Det var i utgangspunktet bare hjullageret på bobilen som trengte litt oppmerksomhet, forteller Lund.

- Så glemte han seg vel, eller hva som har skjedd. Han kom under ei bru som var for lav. Han har gjort en feil, kan du si. Men jeg vil ikke uttale meg for mye. Jeg var jo ikke i bilen, så jeg veit jo ingenting, sier han.

BOBIL I TO DELER: Taket ble igjen på framsiden av brua da resten av bobilen passerte under. Foto: Trond R. Tegen
BOBIL I TO DELER: Taket ble igjen på framsiden av brua da resten av bobilen passerte under. Foto: Trond R. Tegen Vis mer

Nå gjenstår et par samtaler med forsikringsselskapet.

- Du høres ikke så fryktelig sint ut?

- Jeg får ikke gjort noe med det. Det er sånt som skjer. Jeg vet ikke hva jeg skal si, man blir litt sjokkert. Det er ikke lenge siden det skjedde, sier Lund.

Nå spøker det imidlertid for den planlagte norgesferien.

- Det hadde vi planer om, men det blir jo ikke noe av nå foreløpig i hvert fall, sier han.

Lund utelukker imidlertid ikke at han og kona finner en ferieløsning likevel. Nøyaktig hvor de skulle, hadde de uansett ikke planlagt.

- Jeg er jo pensjonist. Jeg har god tid, sier han.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer