- Skremmende at utbruddet eskalerer i høyere fart enn beredskapen kan stå imot

Brende første statsråd til å besøke ebolaområdene i Vest-Afrika.

MØTTE SIRLEAF  Utenriksminister Børge Brende sammen med president Ellen Sirleaf Johnson i Liberias hovedstad Monrovia. Brende er trolig den første utenlandske ministeren som besøker landet siden ebolaepedemien brøt ut for over sju måneder siden. Brende besøker Vest-Afrika for å se krisen med egne øyne og for å vise solidaritet med de rammede landene. Samtidig bevilger norske myndigheter enda flere penger til bekjempelse av epidemien, som så langt har tatt godt over 4.000 menneskeliv. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MØTTE SIRLEAF Utenriksminister Børge Brende sammen med president Ellen Sirleaf Johnson i Liberias hovedstad Monrovia. Brende er trolig den første utenlandske ministeren som besøker landet siden ebolaepedemien brøt ut for over sju måneder siden. Brende besøker Vest-Afrika for å se krisen med egne øyne og for å vise solidaritet med de rammede landene. Samtidig bevilger norske myndigheter enda flere penger til bekjempelse av epidemien, som så langt har tatt godt over 4.000 menneskeliv. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utenriksminister Børge Brende (H) ankom tirsdag ebolarammede Liberia. 

På telefon til Dagbladet sier han at det har gjort inntrykk å komme til det sterkt ebolarammede landet. Universiteter har vært stengt, fotballkamper forbudt og barna i landet har ikke fått gå på skole. 

- Det er skremmende at utbruddet eskalerer i en høyere fart enn beredskapen kan stå imot. Det er en trend som må snu, sier Brende.

- Handler om solidaritet Liberia, som er hardest rammet av epidemien, blir besøkt av den norske utenriksministeren etter invitasjon fra doktor Raj Shah, som er direktør for USAs utviklingsdirektorat. 

Brende er den første utenlandske statsråden som besøker Liberia etter ebolautbruddet, som først ble oppdaget i desember i fjor. I går møtte han blant annet Liberias president og fredsprisvinner Ellen Johnsen Sirleaf.  - Det var et møte preget av alvor. Sirleaf var også veldig rørt og uttrykker en stor takknemlighet over det norske besøket. For oss er det viktig å vise solidaritet, og det er viktig at de rammede landene ikke føler seg glemt og isolert, sier Brende. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer