R-tallet i Oslo:

- Skremmende høyt

Ekspert mener det er «litt absurd at man krangler om vaksinedoser» når R-tallet i hovedstaden er så høyt.

SKJEVFORDELING: Flere bydeler i Oslo skal få flere vaksiner. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKJEVFORDELING: Flere bydeler i Oslo skal få flere vaksiner. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag kunngjorde helseminister Bent Høie at coronavaksiner skal skjevfordeles geografisk til området med høyt smittetrykk, i tråd med anbefalingen fra Folkehelseinstituttet.

Bydelene Stovner, Grorud, Bjerke, Alna, Gamle Oslo og Søndre Nordstrand, samt kommunene Lørenskog, Sarpsborg, Fredrikstad og Moss får 20 prosent mer enn planlagt.

Det muliggjøres ved at de rundt 330 kommunene som har hatt færrest innlagt på sykehus, får en reduksjon i antall doser på tre prosent.

Nyheten mottas forskjellig. Oslos byrådsleder Raymond Johansen er fornøyd med flere vaksiner, mens Rælingen-ordfører Ståle Grøtte sier det er uforståelig at Rælingen og Lillestrøm ikke inkluderes. Også Nannestad-ordfører Hans Thue reagerer på at han kan bli nødt til å gi vaksinedoser til Oslo.

- Redde liv og helse

Professor i informatikk Dag Svanæs ved NTNU mener det gir mening med en skjevfordeling av vaksiner, men sier at 20 prosent ikke er så veldig mye.

- Det virker fornuftig for meg, ut ifra at målet er at færrest mulig skal bli alvorlig syke, sier han og viser til at det er større smittepress i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer