- Skremmende lesning

BERGEN (Dagbladet): - Det er skuffende å se at Sjøfartsdirektoratet ikke har innført nye regler for å forhindre at slike ulykker skulle gjenta seg, sier nestleder Rigmund Storøy i Norsk Sjømannsforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Skremmende, ulykken for snart fem år siden er så lik «Sleipner»-forliset at den nesten kan forveksles, sier han.

- Men Sjøfartsdirektoratet har brukt forliset med «Saint-Malo» som utgangspunkt for å foreslå nye internasjonale regler for hurtigbåter?

- Det er bra, men de må ikke vente på at den internasjonale organisasjonen IMO lager nye minstestandarder. De må innføre nye regler her hjemme så snart de får kunnskap om at det bør gjøres. Når jeg nå har fått lest rapporten om «Saint-Malo», kan det ikke være tvil om at direktoratet må ha lært noe. Det er skremmende at de ikke har gjort noe konkret her hjemme når de har fått kunnskap om så mange svakheter ved dette forliset, sier Rigmund Storøy.

Han peker spesielt på at det var gjort en evakueringsøvelse på «Saint-Malo» på forhånd. Da tok det åtte minutter å evakuere 357 personer. Da båten gikk på grunn, tok det en time og 17 minutter med 300 passasjerer.