-  Skremmende og dramatisk

NRK-kjendis Noman Mubashir (31) var i Islamabad i går da jordskjelvet rammet. Noman ble livredd, og takker Gud for at han lever.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg sto i gangen på hotellet da jeg plutselig kjente et kraftig rykk. Så et rykk til. Og så enda ett. En mann lenger bort i gangen skrek at jeg skulle stille meg inntil veggen og stå helt stille. Det bråkte fra ting som veltet, og vi var redde for å få ting i hodet, sier Noman til Dagbladet.

Panikk på hotellet

Han er trygt tilbake i Norge, og hjemme hos foreldrene på Lørenskog. Bare timer tidligere opplevde han det kraftige jordskjelvet på nært hold.

-  Jeg var i ferd med å sjekke ut av hotellet for å reise til flyplassen da jordskjelvet slo til. Folk løp ut av rommene sine. Mange hadde ikke rukket å kle på seg en gang.

-  Barn skrek, og alle måtte ta trappene for heisen sto stille. Ei dame falt foran meg i trappa, og det var kaos. Nede i resepsjonen svaiet de enorme lysekronene, forteller NRK-journalisten.

Hjemreisen var bestilt

Han har tilbrakt de seks siste ukene i Islamabad for å lage reiseprogram for NRK. Jordskjelvet skjedde på reisens aller siste dag.

-  Jeg har aldri opplevd jordskjelv tidligere, og jeg synes det var skremmende og dramatisk. Vi hadde flybilletter og måtte reise hjem. Da jeg skulle hente bagasjen på rommet mitt begynte det å riste igjen. Det var et etterskjelv.

 TAKKER GUD:  Noman Mubashir takker Gud for at han lever etter det kraftige jordskjelvet. Han har vært seks uker i Islamabad for NRK, men kom i går kveld hjem til foreldrene på Lørenskog. Foto: John T. Pedersen
TAKKER GUD: Noman Mubashir takker Gud for at han lever etter det kraftige jordskjelvet. Han har vært seks uker i Islamabad for NRK, men kom i går kveld hjem til foreldrene på Lørenskog. Foto: John T. Pedersen Vis mer

Dagen i forveien hadde Nomans kameramann vært i fjellene og filmet soloppgangen.

-  Dette området er blant de hardest rammede. Det er fælt å tenke på. Jeg sitter og ser på TV nå. Følelsen som melder seg er «tenk om det hadde skjedd en dag tidligere», sier Noman.

En vond flyreise

På flyplassen i Islamabad fikk han og kameramannen de første dødstallene. Det ble en spesiell flyreise hjem til Norge.

-  Hele turen hjem satt jeg og tenkte på skjelvet. Episoden på hotellet gikk i sakte film i hodet mitt, og jeg forsøkte å innse hva som faktisk hadde skjedd, sier han.

-  Det var skremmende å tenke på hvordan det ristet. Jeg takket Gud for at jeg var i live, sier en åpenhjertig Noman.

På flyet ante han ikke hvordan det hadde gått med den delen av familien som bor i Pakistan. I går kveld hadde han fortsatt ikke fått kontakt med alle, men det meste tyder på at det har gått bra. Mobilnettet har brutt sammen flere steder, så mange har opplevd at det er vanskelig å få tak i kjente.

-  Foreldrene mine har heldigvis snakket med de nærmeste slektningene våre. De har det etter forholdene bra, sier Noman.

Da Noman kom hjem til Norge ved 17-tida fikk han høre om tusenvis av døde. Det gjorde et sterkt inntrykk.