Jessheim:

Skremmer: - Sov ikke godt i natt

Plutselig oppsto det et stort hull midt i nabolaget mens barna lekte.

SYNKEHULL: Slik så hullet i Jessheim ut. Hullet oppsto rundt klokka 14.00 onsdag. Foto: Privat
SYNKEHULL: Slik så hullet i Jessheim ut. Hullet oppsto rundt klokka 14.00 onsdag. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Onsdag ettermiddag ble det oppdaget et voksende hull i bakken ved Karisvingen i Jessheim.

Hullet oppsto to meter unna innkjørselen til tobarnsmor Stephanié Kjærstad, som sier at flere ble skremt av synet.

Det var Romerikes Blad som først omtalte saken.

Kollapset

Deler av asfalt og plen fra hagen kollapset ned i hullet, og vannet boblet. Kjærstad sier at det må ha oppstått veldig fort, da de ikke hadde sett noe galt med veien en halvtime før hullet hadde blitt veldig omfangsrikt.

- Hullet var stort og minst to og en halv meter dypt. Det kom helt plutselig. Vi så hvordan det vokste og satte opp egne sperringer, mens vi ventet på politiet og kommunen, sier Kjærstad til Dagbladet.

- Når bakken svinner hen, begynner man fort å tenke på det verste. Jeg har ikke sovet særlig godt i natt, legger hun til.

Tobarnsmoren forteller at synet av synkehullet raskt brakte fram tanker om leirskredet i Gjerdrum, som skjedde 30. desember i fjor.

Stengte av vannet

Kjærstad forteller at kommunen var på stedet etter to timer og satte opp gjerdesperringer i nabolaget.

SKREMT: Stephanié Kjærstad forteller Dagbladet at hun syntes det var et skummelt syn da hun og naboene så synkehullet bli større foran dem. Foto: Privat
SKREMT: Stephanié Kjærstad forteller Dagbladet at hun syntes det var et skummelt syn da hun og naboene så synkehullet bli større foran dem. Foto: Privat Vis mer

Torsdag pumpes det vann ut av synkehullet, og vannet hos flere husstander i nabolaget har blitt avstengt.

- Jeg har to små barn på halvannet og tre år, og man merker virkelig hvor essensielt vann er, når man først ikke har det lenger. Vi håper kommunen får løst det raskt.

Fant årsaken

Morten Kjeverud, fungerende enhetsleder for vann, avløp, renovasjon og vei i Ullensaker kommune, forteller Dagbladet at de raskt fant årsaken til problemet.

FLOM: Enorme oversvømmelser har rammet deler av det sentrale Kina. Et titalls personer har mistet livet og 200 000 personer er evakuert. Video: Newsflare Vis mer

- Hullet i Karisvingen oppsto onsdag som følge av en lekkasje i en vannledning under bakken. Politiet sperret av området, sier Kjeverud til Dagbladet.

Da Dagbladet snakket med Kjærstad tidligere på dagen, sa hun at de ikke hadde vanntilførsel i huset, som følge av arbeidet med synkehullet. Det skal nå være fikset, ifølge Kjeverud.

- Lekkasjen ble ferdig reparert torsdag ettermiddag. I forbindelse med arbeidene var noen beboere uten vann en kort periode, sier Kjeverud.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer