Skremmer gamle krigerske menn

BELFAST (Dagbladet): Denne kvinnen skremmer de krigerske gamlingene i nordirsk politikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Protestanten Pearl Sagar (39) og venninnen Monica McWilliams dannet Womens Coalition Party (WCP), basert på en tro på fred i framtida. De har virkelig blitt sjikanert av sine langt eldre politiske kolleger. - Politikerne i Nord-Irland oppfører seg barnslig. Hadde mine barn oppført seg som politikerne, så ville de fått juling. Men jeg oppfatter at politikken endrer seg raskt her, og dessuten har velgerne begynt å stille krav, sier Pearl Sagar til Dagbladet.

WCP startet som et protestparti. De to kvinnene var lei av å bli styrt av bare menn, de var lei av bare uforsonlig politikk, og de var lei av at politikerne aldri jobbet videre med mulighetene for fred.

Satser alt

Pearl Sagar kommer fra en protestantisk arbeiderklassefamilie. Hun giftet seg med en britisk soldat, og var inntil for to år siden helt uinteressert i politikk.

Monica McWilliams er katolikk og akademiker. Begge de to kvinnene har holdt en høy politisk profil siden partiet ble stiftet i 1996.

De to kvinnene har blitt sjikanert og trakassert. Konservative Ian Paisley har kalt de to kvinnene for «dumme, hvesende kvinner». Og Iris Robinson, gift med en annen sentral antifredspolitiker, utbrøt i et politisk møte:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer