Stortingets pendlersaker:

- Skremmer meg

- Pendlersakene lukter av en ukultur som handler om å utnytte systemet, sier Elisabeth Thoresen, som i en årrekke har kjempet for Nav-klienters rettigheter.

ENKELT: - Inngir ikke mye tillit, sier Nav-mottakeres forkjemper Elisabeth Thorsen om pendlerbolig-sakene på Stortinget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ENKELT: - Inngir ikke mye tillit, sier Nav-mottakeres forkjemper Elisabeth Thorsen om pendlerbolig-sakene på Stortinget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Helt seriøst, det regelverket om pendlerboliger for stortingsrepresentantene er ikke veldig vanskelig å forstå. Det «Naviske språket» derimot, altså regelverket som man må forholde seg til i Nav, det er skikkelig komplisert.

Elisabeth Thorsen er talsperson for AAP-aksjonen og har lenge stått på barrikadene for Nav-klienters rettigheter. Nå er hun skuffet, oppgitt og lei over det som spiller seg blant dem som sitter i landets mektigste sal - stortingssalen.

- Vanvittige krav

Torsdag kveld gikk Eva Kristin Hansen av som stortingspresident etter at politiet innledet etterforskning av pendlerbolig-sakene.

Hansen har påberopt seg at hun ikke forsto reglene. Til dette har Thorsen følgende å si:

- Om du mottar ytelser fra Nav og har gjort en feil - eller når Nav mener du har gjort en feil - så kommer det krav om tilbakebetaling og du kan bli straffet. Det stilles helt vanvittige krav til alt man må sette seg inn i av regler, og du må selv passe på og følge opp. På den andre siden har vi stortingspolitikere som vedtar goder for seg selv, uten at det tilsynelatende stilles noen kritiske spørsmål når de søker om disse fordelene. Det inngir ikke mye tillit, sier Thorsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer