MANDAL: En familie i Mandal er fortvilte etter at en fremmed mann gjentatte ganger sniker seg rundt huset og banker på vinduene. Med et viltkamera har de fanget mannen på kamera, men politiet har henlagt saken siden gjerningspersonen er ukjent. Video: privat. Vis mer

«Skremmeren» fortsatt på frifot: - Beklagelig at foreldre nærmest må gå nattevakt

Politiet har fått flere tips i saken, men har så langt ingen skjellig grunn til mistanke mot enkeltpersoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i høst omtalte Dagbladet hvordan en mann med hette hadde terrorisert en familie i Mandal og nabolaget de bor i. På nattestid skal mannen ha sneket seg rundt huset deres, filmet familiens barn og skremt dem.

- Det er veldig traumatiserende. Vi bruker ikke første etasje lenger, og det er fullstendig unntakstilstand, forklarte familiens far den gang overfor Dagbladet.

Meldinger om banking

Situasjonen resulterte i en anmeldelse meldt inn i april.

Siden den gang har politiet mottatt en rekke tips om skremmende hendelser nattestid i sørlandsbyen, uten at det har resultert i noen pågripelse.

Anne Margrethe Ruud, politistasjonssjef i Mandal, sier til Dagbladet at den siste innrapporterte hendelsen inntraff i forrige uke.

- Meldingen gikk, i likhet til resten av hendelsene vi har blitt kontaktet om i høst, ut på banking i vegger nattestid, sier Ruud.

Ingen skjellig grunn til mistanke

Politistasjonssjefen legger til at politiet ikke er sikre på om bankingen skyldes samme person som i vår, men understreker at de tar situasjonen på alvor.

Så sent som i går natt patruljerte frivillige i uniform det aktuelle området.

- Vi ønsker å finne en løsning, sier Ruud om situasjonen der politiet har fått flere tips om mulige gjerningspersoner.

- Vi har fått flere navn, men har for øyeblikket ingen skjellig grunn til mistanke mot noen, forklarer Anne Margrethe Ruud overfor Dagbladet.

- Svært uheldig situasjon

Ordfører Alf Erik Andersen (Frp) understreker på sin side situasjonen slik:

- Det er en svært uheldig situasjon. Jeg har stor forståelse for at det skaper usikkerhet når en person banker i vegger, vinduer og dører, og det er beklagelig at foreldre nærmest må gå nattevakt, sier Andersen til Dagbladet.

Han mener at hendelsene tyder på at gjerningspersonen mest sannsynlig er et menneske som trenger hjelp, og håper at situasjonen løser seg snarest mulig.

Samtidig håper ordføreren at politiet følger opp alle tips i saken.

- Politiets rolle er å sikre innbyggerne, og jeg har full tillit til at politiet til at politiet følger opp denne saken på en god måte, sier Mandal-ordfører Alf Erik Andersen.