DESPERAT: Frp-leder Siv Jensen mener Jonas Gahr Støres kritikk av Frp viser et desperat parti. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
DESPERAT: Frp-leder Siv Jensen mener Jonas Gahr Støres kritikk av Frp viser et desperat parti. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

- Skremselspropaganda fra Jonas

- Vitner om et desperat parti, sier Siv Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 
(Dagbladet): - Når Jens og Jonas hevder at FrP vil ødelegge velferdssamfunnet og drive storstilt privatisering av helse- og omsorgstjenester, så snakker de mot bedre vitende, sier Frp-leder Siv Jensen.

Jonas advarer I Dagbladet i  dag advarer helseminister Jonas Gahr Støre mot høyresidens markedstenkning og tapping av det offentlige helsevesenet. Han sier det ikke er Thatcher-politikk det norske helsevesenet trenger.Siv Jensen avviser kritikken kategorisk. Hun viser til at Fremskrittspartiet ønsker en folketrygdfinansiert helse- og eldreomsorgspolitikk som sikrer at alle får nødvendig hjelp og omsorg, uavhengig om lommeboken er tykk eller ikke.

- Ap har snikprivatisert - Vi ønsker en statlig finansiering og lovfestede rettigheter til sykehjemsplass, helsetjenester og omsorgstjenester for alle når behovet er til stede. Det er Ap som har snikprivatisert helsevesenet gjennom å skape så lange ventetider og helsekøer at folk med god råd, som Jonas Gahr Støre, kan kjøpe seg private helsetjenester betalt av egen lommebok.   - Har skapt klasseskille - Regjeringen har skapt et klasseskille i helsevesenet. Det vil FrP bekjempe. Det skal ikke være lommeboken som avgjør om du får rask hjelp eller ikke, men den enkeltes behov for helsetjenester.   Jensen viser til at det kun er FrP som vil ha en statlig finansiering og lovfestet rett til sykehjemsplass og eldreomsorgstjenester den dagen behovet gjør seg gjeldende.

- Snakker usant om Frp - Alle de andre partiene mener dagens modell skal videreføres. Vi vil imidlertid sikre at alle får en verdig eldreomsorg, uavhengig om kommunen man bor i har god eller dårlig råd.  Jonas og Jens kan gjerne fortsette å snakke usant om FrP, men velgerne vet at vi er de som har løsningene i helsevesenet og eldreomsorgen, sier Jensen.