Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skremt av arrestasjonene

Nittedal-ordfører Trygg Willy Buer er skremt av massearrestasjonen i Stockholm. Nyttårsaften ble det arrangert en liknende konsert i Nittedal. Der gikk det roligere for seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hadde politiet gått inn for å rydde lokalet der nazisympatisørene holdt konsert, er jeg redd det ville ført til mye vold, sier Trygg Willy Buer.

Han slutter helt og fullt opp om det politiet gjorde i Nittedal, holde vakt og sørge for at andre demonstrerende grupper holdt seg unna.

- Jeg vil ikke at Nittedal skal utvikle seg til et nazi-reir. Derfor har vi bestemt oss for å holde miljøet under kontroll, sier ordføreren.
Ordføreren synes det er uheldig at Nittedal nå skal bli kjent som ei nazibygd.

- Det beste er at slike miljøer usynliggjøres. Når alt foregår uten bråk, minsker ringvirkningene. Saken kan dø hen, sier ordføreren.

USA-bandet Max Resist spilte på konserten i Nittedal, og samme band spilte i Stockholm. Noen av medlemmene ble tatt av politiet.

Folkets Hus, der konserten i Nittedal ble holdt, var leid ut til et 40-årslag. Også i Roslagen ble lokalene leid ut på falske premisser.

- Da jeg hørte om det som skjedde i Stockholm, er jeg ekstra glad for at alt gikk så rolig for seg her, sier Buer.

- Jeg hadde håpet Nittedal skulle bli kjent for en OL-medalje i Nagano, sier ordføreren og sikter til langrennshåpet Bente Martinsen. I stedet har han måttet svare på spørsmål fra bekymrede bygdefolk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!