Skremt av dødsfall, innfører alkoholforbud på danskebåten innen 14. juli.

- Vi tror det vil komme noen reaksjoner, men håper flertallet ser fornuften i et slikt opplegg.

ALKOHOLFORBUD: Fjordline vil lugarfylla til livs. MS Bergensfjord på vei til Danmark. Pressefoto: Fjord Line
ALKOHOLFORBUD: Fjordline vil lugarfylla til livs. MS Bergensfjord på vei til Danmark. Pressefoto: Fjord LineVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I april i år døde en ung mann av alkoholforgiftning på Fjord Lines danskeferje, MS «Bergensfjord».

- Obduksjonsrapporten var klar for to dager siden, og den viser at mannen hadde svært høy promille. Han hadde sittet på lugaren sammen med kameratene og drukket helt til det gikk forferdelig galt, sier Ingvald Fardal, direktør i Fjord Line til Dagbladet.

Fardal ønsker ikke at noe liknende skal skje igjen, og har derfor bestemt at det ikke skal være lov å drikke alkohol på lugarene om bord. Det gjelder både alkohol kjøpt på land og i taxfree-butikken, skriver BA som først omtalte saken.

Innføres 14. juli - Det tragiske dødsfallet har gjort sterkt inntrykk på de ansatte på skipet, og i hele ledelsen. Vi har brukt tid på å diskutere hva vi skal  gjøre, og nå kommet fram til denne løsningen, sier Fardal.

Allerede innen 14. juli vil forbudet iverksettes, opplyser Fardal overfor Dagbladet.

- Da vil det bli innført forbud på MS Bergensfjord. Vi vil videre innføre forbudet på to andre skip som går mellom Norge og Danmark, sier han, som ikke er bekymret for at reisende vil reagere sterkt på forbudet.

- Vi tror helt sikkert at det vil komme noen reaksjoner, men tror og håper at flertallet ser fornuften i et slikt opplegg, sier han.

- Ingen alkoholkontroll - Hvordan vil forbudet fungere?

- Vi er opptatt av å prøve å bidra til å forebygge at slike tragiske hendelser skjer igjen. Vi legger ikke opp til en alkoholkontroll, og kommer ikke til å gå rundt og banke på lugarene for å se om noen sitter og koser seg med et glass vin. Men der det er støy eller unormalt høyt nivå vil vi gripe inn og sjekke.

- Det er lov å ha med alkohol på ferja?

- Ja, folk må gjerne det, men det er ikke greit at de drikker seg fra sans og samling, sier Fardal og forteller at forbudet er spesielt rettet mot unge voksne.

-TROR FOLK FORSTÅR: Dødsfallet i april gjorde sterkt inntrykk på de ansatte på MS Bergensfjord og ledelsen i Fjord Line, sier direktør Ingvald Fardal til Dagbladet. Han tror de fleste reisende vil ha forståelse for at det nå blir forbudt å drikke alkohol på lugarene. Foto: Styrk Fjærtoft Trondsen
-TROR FOLK FORSTÅR: Dødsfallet i april gjorde sterkt inntrykk på de ansatte på MS Bergensfjord og ledelsen i Fjord Line, sier direktør Ingvald Fardal til Dagbladet. Han tror de fleste reisende vil ha forståelse for at det nå blir forbudt å drikke alkohol på lugarene. Foto: Styrk Fjærtoft Trondsen Vis mer