Skremt av Erna

Statsminister Erna Solberg (H) må svare Stortinget etter uttalelser om politivolden i USA.

SELVKRITIKK: Statsminister Erna Solberg (H) tar selvkritikk på formuleringen hun kom med i et intervju med VG. Hun må nå svare Stortinget om politivolden i USA. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SELVKRITIKK: Statsminister Erna Solberg (H) tar selvkritikk på formuleringen hun kom med i et intervju med VG. Hun må nå svare Stortinget om politivolden i USA. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg bli skremt når jeg ser hvordan Erna Solberg svarer når hun litt uforberedt får spørsmål om USA og politivolden der, sier MDG-leder Une Bastholm.

Bastholm har nå sendt et skriftlig spørsmål til Erna Solberg der hun spør «om statsministeren tydelig fordømmer all form for rasistisk motivert politivold, uansett hvilken gruppe ofrene tilhører, og uansett om det skjer hos Norges allierte stater».

Erna Solberg brukte ikke lang tid på å svare på spørsmålet. I løpet av noen få timer sendte hun følgende svar på Bastholms spørsmål:

«Ja.»

Bakgrunnen for spørsmålet er et intervju Solberg ga til VG i går, der hun fikk spørsmål om situasjonen i USA etter at en politimann tråkket på halsen til afroamerikanske George Floyd til han døde.

Til VG sa statsministeren følgende:

- I alle våre land er det minoritetsgrupper som lider under covid-19, og land med mye dårligere sikkerhetsnett gjør at dette blir lettantent, kombinert med en lang historie for at politiet slår hardere ned på minoritetsbefolkningen enn andre i USA, rett og slett fordi de også har vært involvert i mer kriminalitet, uttalte Solberg til VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer