Homo-terapi-debatten:

Skremt av homodebatten

Venninna til Wesam Almadani var lesbisk, ble tvunget til å gifte seg med en mann og tok til slutt sitt eget liv. - Homodebatten i Norge gjør meg redd, sier hun.

KAN IKKE TIE: Wesam Almadani (36) bor i Norge som fribyforfatter og skriver en bok om en gruppe mennesker vi hører sjelden om: Lesbiske kvinner i Midtøsten. - Jeg har samlet grusomme historier fra virkeligheten, som jeg vil formidle til Norge og verden, sier hun. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
KAN IKKE TIE: Wesam Almadani (36) bor i Norge som fribyforfatter og skriver en bok om en gruppe mennesker vi hører sjelden om: Lesbiske kvinner i Midtøsten. - Jeg har samlet grusomme historier fra virkeligheten, som jeg vil formidle til Norge og verden, sier hun. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lesbisk, muslimsk og arabisk? Er det mulig? Ja, men det er en gruppe mennesker vi knapt hører om, og som blir forfulgt, truet og i verste fall drept, om de står fram.

- Derfor skriver jeg bok om nettopp denne gruppa. Homoterapi-debatten i Norge gjør at jeg nå ikke kan tie lenger. De arabiske lesbiske kvinnene må få en stemme, sier Wesam Almadini.

Frihavn i Norge

Hun kom fra palestinske Gaza til Norge for drøyt halvannet år siden, i regi av ICORN, en organisasjon som hjelper forfulgte kunstnere. For bare det å skrive bok om lesbiske kvinner er kontroversielt, både i Gaza og over hele Midtøsten.

- Jeg skriver romanen på grunn av en venninne. Det er en trist historie. Hun oppdaget sin lesbiske legning da hun gikk på videregående, og ble fersket da hun flørtet med en kvinne, sier Almadani.

Faren ville først drepe henne. Så gikk kvinnen gjennom homoterapi og fikk 60 piskeslag på ryggen. Familiens krav var klart: Helbred deg fra sykdommen.

- Hun giftet seg med en rik mann og fikk barn. Men hun var så trist, og tok til slutt livet sitt. Da var hun gravid med parets tredje barn, men hun orket ikke å leve lenger, sier Almadani.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer