- Skremt av hoppene

Kristi Hegna Svendsen og Anders Eggen har ikke engang rukket å flytte inn i sin nye bolig før renta på boliglånet galopperer fra dem. På knappe to måneder har den økt med tre prosent - og skapt økonomiske bekymringer for familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er fryktelig bittert å oppleve rentehopp på så kort tid. Da vi kjøpte huset i vår, tok vi heldigvis høyde for mulige renteøkninger, men at de ville komme så fort hadde vi aldri trodd, sier Anders Eggen betenkt.

I mai kjøpte han og samboer Kristi Hegna Svendsen halvparten av en tomannsbolig ved Bjørnsletta på Oslo vest. Den nominelle renta på boliglånet var da 4,85 prosent. I dag er den over 7 prosent.

Selv om de lånte under 60 prosent av kjøpesummen, ble huskjøpet dyrere enn familien hadde regnet med. Huslånet på godt over en million kroner, har økt med flere tusen kroner i måneden. Med to inntekter vil familien likevel klare renteøkningen, men det innebærer justeringer i familiebudsjettet.

- I kveld må vi sette oss ned og lage nye budsjetter for å komme rundt hver måned. Vi har søkt DnB om fastrente på 6,45 prosent, men i dag forsvant håpet. Da må neste plan hentes fram, sier Kristi Hegna Svendsen. Det innebærer at kun den mest nødvendige oppussinga av huset blir prioritert.

- Heldigvis hadde vi en del egenkapital knyttet i en annen bolig før vi kjøpte huset. Uten den hadde situasjonen vært langt verre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer