Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skremt av hoppene

Kristi Hegna Svendsen og Anders Eggen har ikke engang rukket å flytte inn i sin nye bolig før renta på boliglånet galopperer fra dem. På knappe to måneder har den økt med tre prosent - og skapt økonomiske bekymringer for familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er fryktelig bittert å oppleve rentehopp på så kort tid. Da vi kjøpte huset i vår, tok vi heldigvis høyde for mulige renteøkninger, men at de ville komme så fort hadde vi aldri trodd, sier Anders Eggen betenkt.

I mai kjøpte han og samboer Kristi Hegna Svendsen halvparten av en tomannsbolig ved Bjørnsletta på Oslo vest. Den nominelle renta på boliglånet var da 4,85 prosent. I dag er den over 7 prosent.

Selv om de lånte under 60 prosent av kjøpesummen, ble huskjøpet dyrere enn familien hadde regnet med. Huslånet på godt over en million kroner, har økt med flere tusen kroner i måneden. Med to inntekter vil familien likevel klare renteøkningen, men det innebærer justeringer i familiebudsjettet.

- I kveld må vi sette oss ned og lage nye budsjetter for å komme rundt hver måned. Vi har søkt DnB om fastrente på 6,45 prosent, men i dag forsvant håpet. Da må neste plan hentes fram, sier Kristi Hegna Svendsen. Det innebærer at kun den mest nødvendige oppussinga av huset blir prioritert.

- Heldigvis hadde vi en del egenkapital knyttet i en annen bolig før vi kjøpte huset. Uten den hadde situasjonen vært langt verre.

- Om vi angrer på huskjøpet? - Nei, aldri i livet. Det er her vi vil bo!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!