Skremt av Høyre

- Det er skremmende sammenfall mellom den sortering Høyre ønsker på et tidlig stadium i skolen og det Høyre står for i integreringspolitikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sa Ap's ordførerkandidat Åse Kleveland i en valgduell med ordfører Per Ditlev-Simonsen i Oslo i går.

I hennes språkdrakt er dette nesten som å beskylde Høyre for å være på Carl I. Hagens banehalvdel i integreringringspolitikken. Det ville ikke Ditlev-Simonsen ha sittende på seg, og repliserte straks at han ikke aksepterte at «fru Kleveland stilte spørsmålstegn ved Høyres vilje til å integrere».

Irritert

Det var helt på slutten at Kleveland tok bladet fra munnen. Da var hun irritert over støyen fra de møtedeltakerne som Høyre hadde mobilisert foran møtet i Grand Hotels fornemme Rococco-sal. De var markert yngre enn Ap's tilhengere, og ga atskillig mer lyd fra seg.

- Der sitter dere og låter som årets russ. Men man bør ta inn over seg noen sammenhenger i politikken, sa Kleveland. Hun mente Høyre helt overser at grunnlaget for enhver elite, enten det er i skole- eller idrettssammenheng, ligger i at grunntreningen er felles og skjer samlet. Hun mener Høyre gjør alle en bjørnetjeneste ved å øke forskjellene mellom skolene.