Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skremt av Kristins mann

LILLESTRØM (Dagbladet): Kriminalpolitiet har satt i gang full etterforskning etter at Gøran Beck, et sentralt vitne mot Kristin Kirkemo Haukeland, har anmeldt hennes ektemann Per Haukeland for trusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig har en telefon fra Per Haukeland til Biltilsynet i Oslo skremt opp et sentralt vitne i trusselsaken. Beck hevder han ble utsatt for alvorlige trusler fra Per Haukeland da de to møttes tilfeldig hos Biltilsynet i august i fjor.

Ifølge Beck var bakgrunnen hans vitneutsagn mot Kristin Kirkemo Haukeland, en forklaring som bidro til at hun fikk 21 års fengsel.

- Vitnet er skremt

Beck skal vitne i Eidsivating lagmannsrett. Han soner nå for vinningskriminalitet. Han anmeldte Haukeland for trusler under et avhør i en narkosak, som nå er henlagt.

Etter at Dagbladet omtalte saken 10. januar, meldte et vitne fra Biltilsynet seg. Vedkommende kunne fortelle at en mann i august i fjor hadde kommet inn på kontoret, og spurt om han kunne stå der og ringe med sin egen mobiltelefon. Dette svarte vitnet ja på. Vitnet kunne ikke unngå å overhøre samtalen. Vitnet forteller at mannen sa at han var truet på livet av Haukeland. Dagbladets kilder mener at dette må ha vært Beck.

Etter at Beck anmeldte Haukeland, ringte en person som kalte seg Per Haukeland, til Biltilsynet. Advokat Christine Hamborgstrøm, som representerer vitnet hos Biltilsynet, sier at Haukelands telefon til Biltilsynet ble oppfattet som om han forsøkte å finne fram til vitnet, som hadde overhørt mobilsamtalen i august.

- Oppringningen fra Haukeland har skremt opp min klient, sier hun.

Hamborgstrøms klient er innkalt til avhør, men på grunn av at klienten er skremt, skal vedkommende nå forklare seg i et annet politidistrikt enn Romerike, ifølge Hamborgstrøm.

Avviser

Kristin Haukelands forsvarer, advokat Tor Kjærvik, avviser at Per Haukeland har ringt til Biltilsynet for å finne ut hvem vitnet er.

- Han ble innkalt til politiavhør. Per ringte opp til Biltilsynet før han gikk i avhør - for å finne saksbehandleren han hadde den dagen. Dette for å få et vitne til hans forklaring angående historien rundt Beck. Per var rett og slett interessert å få en person, saksbehandleren han hadde denne dagen på Biltilsynet, til å bekrefte hans forklaring, sier Kjærvik.

Kjærvik mener Becks framgangsmåte er underlig.

- Men dette får vi komme tilbake til. Hvis Beck benytter denne saken spesielt i sin forklaring i Orderud-saken, kan det bli aktuelt å innkalle Per Haukeland som vitne.

Haukeland vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet. Han fastholder at han aldri har truet Beck. Haukeland har på sin side anmeldt Bech for falsk anmeldelse.

Becks forsvarer har uttalt til Dagbladet at klienten mener han ble truet på livet av Haukeland. Etter det Dagbladet kjenner til, mener Haukeland at det ikke er brukt ordet drapstrusler i Becks forklaring.

Politiadvokat Bjørn Arne Tronier ved Romerike politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at Haukeland i går var i avhør ved Sørum lensmannskontor.

I AVHØR: Per Haukeland var i går i avhør ved Sørum lensmannskontor. Haukeland ville i går ikke kommentere saken overfor Dagbladet.
Hele Norges coronakart