Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skremt av nøden

MURMANSK (Dagbladet): Sjokkerte norske politikere overgår hverandre i giverglede. - Send mer hjelp til Nordvest-Russland! ber medlemmene av Stortingets miljø- og energikomité.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ser mye ødelagt natur på Kola-halvøya, men det er menneskenes fortvilte situasjon som gjør størst inntrykk.

- For Norge er dette også et sikkerhetsproblem. Vi er ikke tjent med en slik utrygghet i vårt naboland, sier Jens Stoltenberg.
- Jeg er skremt, her er mange tikkende bomber, sier Høyres Jan Tore Sanner, som mener problemene i Norges nærområder må få en langt høyere politisk prioritering hjemme. I går kunne de nyte et overdådig lunsjbord på det norske generalkonsulatet i Murmansk.

SVs Hallgeir Langeland sa han fikk vond smak i munnen av å nyte bordets gleder i en by hvor så mange lider.

Krever mer penger

Både Stoltenberg og Sanner krever mer midler fra Norge til Nordvest-Russland. Guvernør Jurij Jevdokimov gjentok i går appellen om nødhjelp til barnehjem og andre institusjoner. De norske politikerne har understreket behovet for tollfrihet for norske hjelpesendinger.

Luksusproblem

Stortingskomiteen skal egentlig studere miljøspørsmål, men for de fleste russere er død skog et luksusproblem.
Nordmennene spør om når russerne vil rense nikkelverket ved norskegrensa - det er seks år siden Norge bevilget 300 millioner kroner til prosjektet. De russiske representantene kan bare trekke på skuldrene, de har ikke noe svar.

Nå drar komiteen videre til Arkhangelsk og deretter enda lenger øst til Narja Mar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling