Skremt av nøden

MURMANSK (Dagbladet): Sjokkerte norske politikere overgår hverandre i giverglede. - Send mer hjelp til Nordvest-Russland! ber medlemmene av Stortingets miljø- og energikomité.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De ser mye ødelagt natur på Kola-halvøya, men det er menneskenes fortvilte situasjon som gjør størst inntrykk.

- For Norge er dette også et sikkerhetsproblem. Vi er ikke tjent med en slik utrygghet i vårt naboland, sier Jens Stoltenberg. - Jeg er skremt, her er mange tikkende bomber, sier Høyres Jan Tore Sanner, som mener problemene i Norges nærområder må få en langt høyere politisk prioritering hjemme. I går kunne de nyte et overdådig lunsjbord på det norske generalkonsulatet i Murmansk.

SVs Hallgeir Langeland sa han fikk vond smak i munnen av å nyte bordets gleder i en by hvor så mange lider.

Krever mer penger

Både Stoltenberg og Sanner krever mer midler fra Norge til Nordvest-Russland. Guvernør Jurij Jevdokimov gjentok i går appellen om nødhjelp til barnehjem og andre institusjoner. De norske politikerne har understreket behovet for tollfrihet for norske hjelpesendinger.

Luksusproblem

Stortingskomiteen skal egentlig studere miljøspørsmål, men for de fleste russere er død skog et luksusproblem. Nordmennene spør om når russerne vil rense nikkelverket ved norskegrensa - det er seks år siden Norge bevilget 300 millioner kroner til prosjektet. De russiske representantene kan bare trekke på skuldrene, de har ikke noe svar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer