PU dukket opp i rettssak:

Skremt av politiet i retten

Da iranske Mehdireza Kabiriasls sak gikk i Oslo tingrett, dukket politiet opp for å ta ham med til siste stopp i Norge, Politiets utlendingsinternat på Trandum.

FRYKTER FOR LIVET: 38-årige Mehdireza Kabiriasl kom til Norge i 2016, og har søkt om asyl. Nå sultestreiker han på Politiets utlendingsinternat, som er på Trandum, like ved Gardermoen-flyplassen. Foto: Privat
FRYKTER FOR LIVET: 38-årige Mehdireza Kabiriasl kom til Norge i 2016, og har søkt om asyl. Nå sultestreiker han på Politiets utlendingsinternat, som er på Trandum, like ved Gardermoen-flyplassen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For en drøy uke siden sperret advokat Arild Humlen og andre i tingretten opp øynene da to representanter for Politiets utlendingsenhet (PU) plutselig dukket opp i retten da den behandlet saken til iranske Mehdireza Kabiriasl (38).

- Dette har jeg bare opplevd én gang tidligere, for lenge siden. At PU plutselig var i retten var en skremmende faktor for den som hadde anlagt søksmålet: Å få beskjed om at du skal fra rettssalen og rett i fengsel før saken i det hele tatt er vurdert i retten, sier Arild Humlen, erfaren asylrett-advokat.

Påvirker stemningen

Dommeren spurte om PU hadde tenkt å hente Kabiriasel og sende ham til Iran, hvorpå PU svarte at de ikke kom til å foreta noen utsending før en dom foreligger.

- At PU plutselig sitter der i retten påvirker jo stemningen i rettssalen, fortsetter Humlen.

Hans klient, iranske Kabiriasl, ble pågrepet med en gang saken ble avsluttet i Oslo tingrett i slutten av mai. Så ble han ført direkte til Politiets utlendingsenhet på Trandum, som er kjent som siste stoppested før tvangsutsending fra Norge.

- Det som er spesielt oppsiktsvekkende i denne saken, er at PU har internert ham på Trandum fordi de mener han forsøkte å gjemme seg for politiet. Men det er bare tull, sier Humlen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer