<strong>- HELDIGVIS SKJELDENT:</strong>  eldigvis er det langt mellom mennesker som omtaler andre med så total mangel på respekt, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa om uttalelsene fra Nina Karin Monsen. 
Foto: Tor Erik Schrøder
- HELDIGVIS SKJELDENT: eldigvis er det langt mellom mennesker som omtaler andre med så total mangel på respekt, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa om uttalelsene fra Nina Karin Monsen. Foto: Tor Erik Schrøder Vis mer

Skremt over Fritt Ord-vinners meninger

Flere statsråder rykker ut med forsvar av homofile etter uttalelser fra Nina Karin Monsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Statsråder rykker ut med forsvar av homofile etter uttalelser fra Fritt Ord-prisvinner Nina Karin Monsen.


Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) og kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) angriper Monsens uttalelse til Dagsavisen før helgen om at «ingen ønsker seg homofile barn».


Huitfeldt ønsker Monsens saklige argumenter mot ekteskapsloven velkommen, men sier at «dette blir bare sårende».


- Frykten for å skuffe foreldrene er en viktig årsak til at mange ikke tør å fortelle at de er homofile. Hun treffer et sted hvor hun burde vite at det gjør vondt for mange, sier Huitfeldt.


Kleppa skapte overskrifter for et år siden da hun snudde i synet på homofile ekteskap, ikke minst etter lange samtaler med sin homofile sønn Håvard Kleppa.


- Heldigvis er det langt mellom mennesker som omtaler andre med så total mangel på respekt. Om det ikke er hatefullt, så mener jeg at hun bidrar til å bygge opp under en påstand eller oppfatning av at homofili er noe ubehagelig, sier Kleppa til Dagsavisen.


Monsen har ikke ønsket å benytte seg av muligheten om å ta til motmæle mot kritikken.


(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer