Skremt over sosialistenes samrøre

- Minner om korrupsjon, sier Hagen, om NRK-avsløring av bånd mellom fagbevegelse og de rød-grønne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): NRK Brennpunkt sendte i kveld en dokumentar som kaster nytt lys over fagbevegelsens innflytelse på topplederne i partiene på venstresiden i norsk politikk.

- Dette er bare toppen av isfjellet, mener Erna Solberg.

Det er ingen ukjent sak at LO og andre fagforbund sponser Arbeiderpartiet og SV med penger i valgkampen og til ordinær drift, men dokumentaren på NRK viser også at fagbevegelsen krever noe tilbake.

Mikrofon-tabbe

I NRK-dokumentaren er det Senterpartileder Åslaug Haga som blir tatt med buksene nede. Hun var utstyrt med en trådløs mikrofon av NRK under et seminar hvor fagforeningstoppen Jan Davidsen var.

Han representerer rundt 300 000 ansatte, hovedsaklig i offentlig sektor, og er en viktig nettverksbygger og maktfigur i norsk fagbevegelse.

Under en pause i seminaret tar Davidsen og Haga en prat på tomannshånd, mens den lille NRK-mikrofonen fanger opp hva som blir sagt.

Utrivelig samrøre

Blant annet foreslår Davidsen at Senterpartiet skal motta penger fra fagbevegelsen, slik at man kan få vekk fokus på at LO og Arbeiderpartiet samarbeider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer