- Skremt til døde

Forretningsmannen Jens Kristian Glenne Mathisen (57), som ble kidnappet i Oslo 13. mars, ble trolig skremt i hjel av pengeinnkrevere. Obduksjonen viser at dødsårsaken er hjertesvikt. Foreløpig er ingen av kidnapperne pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke påvist stoffer i blodet som kunne forårsaket døden. Glenne Mathisen ble heller ikke dopet ned under kidnappingen, viser laboratorieundersøkelser.

Dette betyr at alle spekulasjoner om at kidnapperne hadde tatt livet av Glenne Mathisen med LSD eller satt en sprøyte med gift i mannens tunge, er tatt ut av løse lufta.

- Det er ikke påvist noe unormalt ved laboratorieundersøkelsene. Det var heller ikke tegn på ytre vold som kan settes i sammenheng med at mannen døde, sier politiinspektør Gunnar Larsen i Oslo-politiet.

Et uhell

Dette betyr sannsynligvis at kidnapperne ikke hadde til hensikt å drepe sitt offer, men at han døde ved et uhell.

Larsen sier at hjertesvikten kan skyldes trusler, at han rett og slett er skremt i hjel, og at hjertet ikke tålte belastningen.

Glenne Mathisen ble funnet død i et busskur i Asker fredag 13. mars, etter at han ble tatt med tvang i et garasjeanlegg i Kirkeveien på Majorstua samme dag.

Dette var andre gangen at forretningsmannen ble kidnappet. Første gang var 27. januar. Da ble han etterlatt forkommen i Maridalen.

Sprøyte i tunga

Oslo-politiet setter de to sakene i sammenheng. Glenne Mathisen anmeldte kidnapping 27. januar. Han mente at han da hadde fått et sprøytestikk i tunga, men legeundersøkelser viste at det ikke var tilfelle, ifølge politiet.

Politiet mener at den siste kidnappingen ble utført av to menn som ventet i garasjeanlegget, mens en tredjemann holdt vakt utenfor. Etterforskerne kjenner angivelig ikke motivet for kidnappingen.

- Brikker kan falle på plass, og et gjennombrudd kan komme raskt, sier Larsen.