- Skremt til taushet av flyindustrien

Britisk granskingskommisjon underslår giftgassbeviser. Leger og politikere reagerer. English version

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:)Britiske myndigheters Committee on Toxicity (COT) gransker farene knyttet til giftige gasser i flymotorer som har vist seg å kunne forurense pustelufta i flyenes kabin og cockpit.

Nå blir granskingskommisjonen beskyldt for å løpe flyindustriens ærend ved å underslå forskningsresultater som viser at giftgasser i fly utgjør fare for helse og sikkerhet.

- Publikum villedet

Interessegruppa AOPIS representerer rundt 1500 flygende personell og har medlemmer fra over 30 land. I et brev til den britiske helseministeren, påpeker Aopis at granskingskommisjonen, tilsynelatende bevisst, har unnlatt å ta til etterretning viktige forskningsresultater gjort tilgjengelig for kommisjonen av ledende fagekspertise.

Blant annet viser Aopis til at komitéen skriver at organofosfatet TCP, som kan gi varige skader på nervesystemet hos mennesker, aldri er påvist i fly. Dette til tross for at pilotorganisasjonen BALPA har gjort materiale tilgjengelig for kommisjonen som viser at TCP er funnet i flyets luftfiltre, på veggene i flykabin, på klærne til besetning og i blodet til piloter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer