Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skremte Oslo med softgun

Politiet satte igang storstilt jakt etter at en mann ble sett med automatgevær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslopolitiet har i formiddag jaktet på en mann som de fikk varsel om at gikk i Frognerparken med et automatvåpen.

Flere forskremte vitner fortalte om en mann i militærbukser, KFOR-genser og et stort våpen på ryggen.

- Ville frakte våpen

Rundt 11.00 stoppet flere patruljer utenfor mannens leilighet i Vibesgate på Majorstua der han gikk inn. Politiet stormet så huset med væpnede betjenter.

- Vi har vært inne i leiligheten og snakket med mannen  som gikk rundt med et softgunlignende våpen som var en tro kopi av et M-4-våpen, og i tillegg en pistol, sier operativ uteleder Jan Erik Haugen til Dagbladet.no.

Mannen er nå pågrepet og brakt inn til politikammeret for avhør.

Mannen sier selv til politiet at det dreide seg om en dårlig planlag frakt av våpen.

Haugen opplyser at det ikke lå noe dramatikk i møtet mellom mannen og politiet. Mannen skal ha normal sinnstilstand, og sier han nå skjønner det var en uheldig måte å frakte våpen på.

STORMET LEILIGHET PÅ MAJORSTUEN: Mannen sier nå han bare ville frakte våpen. Foto: JON TERJE H. HANSEN
STORMET LEILIGHET PÅ MAJORSTUEN: Mannen sier nå han bare ville frakte våpen. Foto: JON TERJE H. HANSEN Vis mer

Politiet tar saken alvorlig. Mannen har fortalt at han ikke oppfattet signalene fra forskremte osloborgere rundt ham. 

Med våpen på ryggen

Et øyenvitne som var ute og luftet hunden sin i Frognerparken i formiddag fortalte til Dagbladet.no at han så mannen komme gående med et gevær på ryggen. Øyenvitnet mente mannen var rundt 25 år gammel og fortalte at han var kledd i militærbukse og grå t-skjorte.

Et annet øyenvitne fortalte til Dagbladet.no at mannen hadde på seg en KFOR-genser. Politiet bekrefter at det dreier seg om en person som tidligere har tjenestegjort i Kosovo.

Mannen ble siden sett like ved inngangen til Frognerbadet på vei mot Majorstukrysset. Et annet øyenvitne fortalte at mannen senere beveget seg ned Jacob Ahls gate. 

En rekke politibiler har jaktet på mannen i dag.

Av t-banen

- Mannen ble først sett da han gikk av t-banen på Borgen stasjon. En person varslet politiet om at han hadde våpen, muligens en AG3, sa operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet.no tildligere i dag.

Siden skal mannen ha beveget seg til Frognerparken. Politiet fikk telefoner fra folk som varsler om at de har sett en mann med våpen her.

<B>PÅGREPET:</B> Mannen ble brakt inn til avhør.
BESLAGLA VÅPNENE:</B> En softgun og en kopi av en pistol var det mannen bar med seg gjennom Oslo i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media