Skremte prostituerte med voodoo

35-åring tiltalt for hallikvirksomhet i Gøteborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag ble en 35 år gammel kvinne tiltalt for grov hallikvirksomhet i Gøteborg. Ifølge tiltalen kom fire nigerianske kvinner til Gøteborg i våres, skriver TT.

I mai ble kvinnene observert i Gøteborgs horestrøk, ifølge politiet.

Voodoo

Kvinnene skal ha solgt sex i Europa i mellom sju og ti år, ifølge Mats Paulsson i Gøteborg-politiets traffickinggruppe. De fire ble solgt av foreldrene sine i Nigeria. Gjennom voodoo skal jentene ha blitt tvunget til fullstendig lojalitet.

De kom først til Italia og ble senere rekruttert til Gøteborg. Da de var framme på den svenske vestkysten måtte de betale opp mot 3000 euro eller 26 000 norske kroner. Pengene gikk til kvinnen som nå er tiltalt. Hun ble betalt for å ta i mot de prostituerte og hjelpe dem med et sted å bo.

- Har hjulpet kvinnene

35-åringen, som ble pågrepet i september, kommer fra Nigeria og har lenge vært prostituert ifølge TT. Sexhandelen hun skal ha drevet med har ifølge tiltalen vært del av en organisert kriminell gruppe som også har drevet menneskehandel.

- Den tiltalte kvinnen er en lenke i denne virksomheten og hun kommer inn i et senere ledd. Hun er selv et offer for menneskehandel og hun har tatt hit kvinner som har vært det men kanskje ikke er ofre lenger, sier Paulsson til TT.

Skremte prostituerte med voodoo

Derfor er hun ikke tiltalt for menneskehandel, men hallikvirksomhet som er en mildere forbrytelse.

- Ut fra sitt ståsted har hun hjulpet kvinnene. Innslagene av tvang, trusler og mishandling har ikke vært så sterke at man kan snakke om menneskehandel.

Selger døtrene sine

Det har kommet flere prostituerte fra Nigeria til Sverige de siste årene. Det er ikke uvanlig at foreldre selger døtrene sine til en såkalt sponsor som sender dem videre. Da blir de fleste sendt til Italia, skriver TT.

Jentene må skrive under på et gjeldsbrev til sponsoren og avgi løfter om lojalitet gjennom voodooritualer.

Ifølge Gøteborg-politiets etterforskning er det vanlig å bruke negler eller mensblod fra jentene i disse ritualene. Dermed skal jenta bli åndelig forbundet med sin sponsor til gjelden er betalt ned.

De fire kvinnene i denne saken har nå forlatt Sverige. De har ikke blitt avhørt og har valgt å ikke delta i rettssaken.

- De har ikke hatt noen interesse av å vitne, sier Paulsson til TT.

Politiet mener de har nok bevis på bakgrunn av omfattende spaning og telefonavlytting.

TILTALT: En 35 år gammel kvinne er tiltalt for hallikvirksomhet i Gøteborgs tingsrätt.