Skremte raner med hullmaskin og kalkulator

Kioskinnehaveren fra Grimstad nektet å la seg pille på nesen av den væpnede raneren som stormet inn i kiosken. Ved hjelp av en kalkulator og en hullmaskin skremte han ham av gårde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ransforsøket skjedde i en kiosk i sentrum av Grimstad like før klokka 14 lørdag. 57-åringen som jaget raneren på flukt driver kiosken sammen med sin kone, men var alene i kiosken da raneren kom inn.

57-åringen har forklart til politiet at en maskert raner kom inn og truet ham med pistol.

I stedet for å gi fra seg pengene, grep mannen tak i den første og beste gjenstanden han fant, en kalkulator, og kastet den mot inntrengeren. Da vedkommende ikke rørte seg av flekken, fant kioskeieren hardere skyts. Ifølge mannens egen forklaring fikk han nå inn en fulltreffer med en hullmaskinen som han kastet mot raneren. Raneren fikk nok og forlot åstedet med uforrettet sak.

Men særlig lenge fikk ikke den antatte gjerningsmannen være i fred. Kioskinnehaveren mente nemlig å vite hvem raneren var og leverte et godt signalement til politiet.

- Litt før klokken 19 pågrep vi en person i 30-årene. Han sitter nå i arresten, siktet for ransforsøk, sier vaktsjef Tom Wang i Grimstad-politiet til NTB. Trolig vil den antatte gjerningsmannen bli framstilt for varetektsfengsling mandag.

Wang vil ikke anbefale andre ekspeditører å handle som 57-åringen.

- Nei, for all del. Man vet aldri hvordan den andre parten kan reagere, sier han.

Den samme kiosken ble utsatt for ran også for tre uker siden. Også da ble den antatte gjerningsmannen ble pågrepet av politiet.

(NTB)