Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skremte vannet av folk under Youtube-stunt. Dømt til fengsel

- Forvridd og umoden sans for humor.

PØBELSTREKER: Gruppa som driver kanalen Trollstation på Youtube skremmer vannet av folk, filmer det og legger det ut på nettet. Foto: Trollstation
PØBELSTREKER: Gruppa som driver kanalen Trollstation på Youtube skremmer vannet av folk, filmer det og legger det ut på nettet. Foto: Trollstation Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire menn er dømt til fengsel for pøbelstreker de har filmet for youtubekanalen Trollstation, deriblant et jukserøveri på National Portrait Gallery i London, skriver The Guardian.

En kvinne svimte av mens livredde kunstelskere rømte fra galleriet under det falske kunstraidet som en britisk domstol nå omtaler som «skremmende».

Tre menn i tjueåra dro nylonstrømper over ansiktene sine og ropte «la oss ta maleriene». Trioen hadde smuglet med seg tullemalerier i søppelposer og lot som om de gikk amok i galleriet og forsynte seg av den verdifulle kunsten.

700 000 følgere Gjengen hadde også med seg høyttalere som spilte av høye alarmlyder mens en fjerde person filmet de skrekkslagne tilskuerne. Opptrinnet fant sted 5. juli 2015.

Mannen som filmet pøbelstreken for youtubekanalen ble i mars i år dømt til 24 ukers fengsel for et annet stunt som ble lagt ut på Trollstation hvor de fikk folk til å tro at det var plassert ei bombe i en koffert.

Youtubekanalen har i overkant av 700 000 følgere.

Samme dag som jukserøveriet på nasjonalgalleriet, sto pøblene bak nok et falskt ran. En av mennene bar falske malerier inn på Tate Britain Gallery sammen med ei ukjent dame.

En annen av mennene kom løpende inn og dro kvinnen ut av galleriet mens to andre menn styrtet til og grabbet til seg de falske maleriene. Mennene ble arrestert senere samme dag.

Dommeren i domstolen i London har i dag bestemt at de fire mennene skal sone fra 16 til 20 uker i fengsel.

- Umoden humor - De tiltalte i denne saken er del av ei gruppe som kaller seg Trollstation, ei gruppe som tror det er morsomt å filme iscenesatte hendelser som går ut over publikum for deretter å legge dette ut på internett. Deres sans for humor er forvridd og umoden, uttalte dommer Mike Snow i retten, ifølge Metro.

Dommeren uttalte videre at mennene har forårsaket «høye nivåer av frykt for vold», «risiko for død eller skade» under episoden på National Portrait Gallery og at mennene har forsøkt å ydmyke ofrene ved å «filme deres skrekkslagne reaksjoner og legge det ut på internett».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!