SIKTET FOR DRAP: Forfatteren skrev bøker om å unnslippe og drepe ektemenn. Nå er hun siktet for drapet på sin egen mann. Foto: Politiet
SIKTET FOR DRAP: Forfatteren skrev bøker om å unnslippe og drepe ektemenn. Nå er hun siktet for drapet på sin egen mann. Foto: PolitietVis mer

Drap i USA

Skrev bok om hvordan drepe ektemannen sin. Nå er hun siktet for drap på ektemannen

Politiet hadde først ingen mistenkte. Nå er kona siktet.

Forfatteren har skrevet flere bøker om forhold. I en av bøkene skildret hun en kvinne som fantaserte om å drepe ektemannen. I en annen skrev hun om en kvinne som forsøkte å rømme fra sin voldelige ektemann ved å iscenesette sin egen død.

Og i essayet «Hvordan drepe ektemannen din» skrev hun om hvordan man kan gjøre nettopp dette uten å bli tatt.

- Vil jo ikke tilbringe tid i fengsel

Ifølge Washington Post har hun også skrevet et blogginnlegg i november 2011. Her beskrev hun fem motiver og flere drapsvåpen hun ville valgt for karakteren sin, hvis vedkommende skulle drepe mannen sin i en roman. Hun frarådet også å betale noen til å gjøre arbeidet.

- Aldri en god idé, skriver hun.

Videre var heller ikke gift å foretrekke, fordi det etterlater seg spor.

- Hvis drapet faktisk skal sette meg fri, vil jeg jo ikke tilbringe tid i fengsel, fortsetter hun ifølge avisa.

Forfatteren, som er 68 år gammel, ble pågrepet onsdag forrige uke, siktet for drap på ektemannen. En ulovlig pistol skal ha vært drapsvåpenet.

Politiet har foreløpig ikke klart å finne noe motiv for drapet. Mannen, en 63 år gammel kokk, ble drept på et kulinarisk institutt hvor han jobbet, tidlig på morgenen 2. juni. Studentene hans skal ha funnet ham blødende på kjøkkenet, ifølge nettstedet KATU. Politiet hadde på det tidspunktet ingen mistenkte.

- Utelukket ikke en mistenkelig ulykke

To dager seinere skrev kvinnen et innlegg om mannens død på Facebook.

- Til mine facebookvenner og familie. Jeg har triste nyheter. Min mann og beste venn ble drept i går morges. For dere som kjenner meg godt og føler behov for en telefonsamtale; dere har rett. Men jeg sliter med å forstå dette akkurat nå, skrev kvinnen i juni.

Paret var gift i 27 år, og forfatteren har hevdet at selv om de hadde sine opp- og nedturer, hadde de det for det meste bra.

- Mannen min og jeg er begge i vårt andre (og siste - tro meg!) ekteskap. Vi har gitt hverandre løfte om at vi ikke skulle ende i skilsmisse. Men vi utelukket ikke en tragisk skyteepisode eller en mistenkelig ulykke, skrev hun i et blogginnlegg i 2011.

Som en avslutning i blogginnlegget skrev hun også at mannen kunne få henne til å le når hun er sint, og si noe «helt perfekt» når hun minst ventet det.

- Men en siste advarsel. Hvis jeg noen gang stuper fra en høy bygning, etterforsk. Etterforsk, etterforsk, skrev hun.