Skrev bok om William Nygaard - fikk drapstrusler

Nær venn av Jan Simonsen anmeldt.

TRUET PÅ LIVET: Forfatter Odd Isungset. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
TRUET PÅ LIVET: Forfatter Odd Isungset. Foto: Gorm Kallestad/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfatteren Odd Isungset ble truet på livet da han i høst ga ut en bok om attentatet mot William Nygaard. En nær venn av tidligere politiker Jan Simonsen er anmeldt for truslene.

Mannen blir omtalt i boken om Nygaard-saken, men ikke i forbindelse med selve drapsforsøket, melder NRK. Isungset tror likevel truslene har sammenheng med bokutgivelsen.

— Han som har truet meg, er en nær venn av tidligere justispolitiker Jan Simonsen, og jeg rettet et visst søkelys på hans virksomhet i boka, så det er naturlig å tro at det er en sammenheng.

Den anmeldte mannen skriver i en e-post til Dagsavisen at han ringte Isungset «etter noen pils for mye». Han hevder at han ikke hadde til hensikt å true noen.

Isungset har mottatt en rekke truende telefonsamtaler etter at boka hans kom ut i slutten av september, og saken etterforskes av politiet i Asker og Bærum.

Attentatet mot tidligere forlagssjef William Nygaard fant sted i 1993. Det er aldri blitt funnet noen gjerningsmann, men det antas at drapsforsøket hadde sammenheng med Aschehougs utgivelse av Salman Rushdies bok «Sataniske vers».

(NTB)