Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skrev brev etter sex med 15-åring

«Takk for en flott natt. Jeg elsker deg, men jeg er redd for at du skal bli gravid».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Det skrev den falske motefotografen i et brev til ei 15 år gammel jente etter at han skal ha hatt sex med henne.

Over flere år skal den falske motefotografen ha voldtatt, sextrakassert og forfulgt 22 unge jenter helt ned i 12-årsalderen.

Da rettssaken startet i Fredrikstad tingrett i går, erkjente 36-åringen ikke straffskyld for tre voldtekter, men han erkjenner straffskyld for utuktig omgang mot flere barn under 16 år.

- Han erkjenner også straffskyld for de tolv tiltalepunktene som dreier seg om seksuell krenkende atferd. Dette dreier seg om tekstmeldinger. Det finnes også bilder av noen av jentene, men han mener at disse bildene ikke er pornografiske, sier 36-åringens forsvarer Jan Glent.

Usikker stemme

Den 36 år gamle mannen forklarte seg i går i retten. Med usikker stemme fortalte han om hvordan han kom i kontakt med de tre jentene han skal ha voldtatt - og to av dem han skal ha hatt utuktig omgang med.

Slik kom han i kontakt med ei 15 gammel jente fra Fredrikstad:

- Vi hadde kontakt via SMS og telefon. Hun ville møte meg og jeg oppga ikke riktig navn og alder, hevdet tiltalte.

Tiltalte kalte selv seg selv Morten, mens aktor, statsadvokat Olav Helge Thue, også mente at han hadde brukt navnet Chris.

- Hun sa at hun hadde blitt glad i meg og likte meg. Vi møtte hverandre på nyttårsaften. Jeg lot som jeg kom fra Oslo med tog. Jeg fikk en klem og det ble noe kyssing. Jeg fikk inntrykk av at hun var moden, og jeg føler meg yngre enn det jeg er. Jeg trodde hun var 15- 16 år, forklarte tiltalte i retten.

Takket for samleie

36-åringen er tiltalt for å ha voldtatt den 15 gamle jenta.

36-åringen forklarte seg også hvordan han kom i kontakt med to jenter under 16 år.

Statsadvokat Thue spurte om det omtalte brevet var takk for samleiet. 36-åringen nikket.

- Ble forelsket

Den nå 36 år gamle Fredrikstad-mannen følte han hadde et kjærlighetsforhold til ei annen ung jente, som han skal ha hatt utuktig omgang med.

- Vi møtte hverandre via kontakttelefonen. Det ble intimt snakk og jeg ble forelsket, sa han.

OMFATTENDE: Den 36 år gamle falske motefotografen møter en omfattende tiltale i Fredrikstad tingrett. Han erkjente ikke straffskyld for de alvorligste tiltalepunktene da han møtte i retten i går. På bildet forsvarer Jan Glent i samtale med aktor Olav Helge Thue (til høyre).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media